Το SolidarityNow στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για προσφυγόπουλα στη Θεσσαλονίκη


Ένα νέο πρόγραμμα με τον τίτλο «Ενισχύοντας το δικαίωμα στην εκπαίδευση και την πρόσβαση στο σχολείο για προσφυγόπουλα» (“Enhancing  the right to education and access to schooling for refugee children”),  που χρηματοδοτείται εξ’ολοκλήρου από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Open Society Foundations (OSF) θα ξεκινήσει την υλοποίησή του από τη νέα σχολική χρονιά, στη Θεσσαλονίκη!

Στόχος, η ευκαιρία εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων που ζουν στη Θεσσαλονίκη – το έργο είναι μια πρωτοβουλία της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και σε Εταιρική σχέση  με το τμήμα Κοινωνικής Προσφοράς της ΧΑΝΘ και το SolidarityNow.

Το πρώτο σκέλος του έργου περιλαμβάνει την αναμόρφωση ενός χώρου του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου θα στεγαστεί ο παιδικός σταθμός. Ο διαφορετικός αυτός παιδικός σταθμός που θα αποτελέσει ένα «Παιδικό Κέντρο Δράσεων Κοινωνικών Δεξιοτήτων», θα λειτουργήσει σε δύο κύκλους.

Με σκοπό την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην τοπική κοινωνία στις ομάδες παιδιών που θα παρακολουθούν τα προσφερόμενα μαθήματα, θα υπάρχουν τόσο προσφυγόπουλα όσο και ελληνόπουλα που θα συμμετέχουν στους διάφορους κύκλους δραστηριοτήτων, όπως π.χ. στη ρομποτική.

Το δεύτερο σκέλος του έργου θα πραγματοποιηθεί στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η εκπαίδευση των μεγαλύτερων προσφυγόπουλων θα πραγματοποιηθεί από το Solidarity Now και θα περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικής γλώσσας και μαθηματικών.