Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | 8 Μαρτίου 2022

Από αύριο και για 8 ημέρες, μια ιστορία για τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στο SolidarityNow, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάζουμε την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Μέσα από ανθρώπινες ιστορίες, επιδιώκουμε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο – εκεί που εμφανώς αλλά και εκεί που όχι εμφανώς καταπατούνται τα δικαιώματά τους.  

Ο κόσμος μας έχει ακόμα πολλά να κάνει στο δρόμο προς την ισότητα των φύλων. Και οφείλει να το κάνει γιατί τα δικαιώματα της γυναίκας, δεν είναι άλλα από τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το θέμα του φετινού αφιερώματός μας είναι μια συνομιλία γυναικών. Οι γυναίκες εργαζόμενες της οργάνωσης συνομιλούν με τις γυναίκες ωφελούμενες των προγραμμάτων του SolidarityNow. Μιλούν για άλλες γυναίκες που τις εμπνέουν, για την παγκόσμια ημέρα, μιλούν μέσα από την τέχνη τους, μέσα από τα βιώματά τους.

Οι γυναίκες αυτές που μοιράστηκαν σκέψεις, προβληματισμούς και ιδέες μαζί μας, ομόφωνα αποφάσισαν να αφιερώσουν τη μέρα και τις ιστορίες τους στις γυναίκες που σήμερα ξεριζώνονται από τις πατρίδες τους, που παλεύουν να σώσουν τα παιδιά τους, σε αυτές που τα αποχωρίζονται και μένουν για να αγωνιστούν, σε αυτές που αφήνουν ολόκληρη τη ζωή τους πίσω, σε όλες τις γυναίκες που γίνονται προσφύγισσες κάποια στιγμή ξεκινώντας από το μηδέν αντλώντας από το ανεξάντλητο απόθεμα ψυχικής δύναμης που διαθέτουν.

Ο λόγος στις Γυναίκες.

*Στη φωτογραφία, ένα έργο των γυναικών και έφηβων κοριτσιών από το «Φιλικό Χώρο για τις Γυναίκες» που λειτουργεί το SolidarityNow στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, με τη στήριξη της UNICEF Greece, του IOM Greece και τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Στο έργο συμβολίζεται η δύναμη που πηγάζει μέσα από τη γυναικεία αλληλεγγύη.