Μια ευκαιρία να σταθεί στα πόδια του ξανά


από τη Νομική υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow

Ο κος Χ. έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Λίγο καιρό πριν επισκέφθηκε το Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα για να ζητήσει βοήθεια. Μαζί του κουβαλούσε το βάρος της εξαιρετικά δυσάρεστης ιστορίας του που δυστυχώς αποτυπωνόταν δραματικά και στην εμφάνισή του. Σχεδόν αποστεωμένος, έχοντας να τραφεί μέρες, «φώναζε» βοήθεια, ζητούσε μια ευκαιρία να βάλει τη ζωή του σε τάξη. Είχε χάσει τα πάντα. Την οικογένειά του, τα παιδιά του, το εισόδημα και το σπίτι του.

Οι ομάδες των υπηρεσιών που παρέχονται στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, τον αγκάλιασαν αμέσως. Η νομική υπηρεσία του παρείχε νομική συμβουλευτική για τα θέματα επικοινωνίας με τα παιδιά του, για τα ζητήματα των ποινικών εκκρεμοτήτων του και μετά από έρευνα σχετικά με τις ασφαλιστικές του εισφορές, κατάφερε και υπέβαλε ηλεκτρονική αίτηση συνταξιοδότησης και αίτηση για προσωρινή σύνταξη και προκαταβολή σύνταξης.

Έτσι άλλαξε η ζωή του. Ο κος Χ. σε λιγότερο από ένα μήνα είδε στο λογαριασμό του χρήματα από την προκαταβολή της σύνταξής του και ένιωσε δυνατότερος και ικανός να πιάσει το νήμα της ζωής του ουσιαστικά από την αρχή.

*Από 1/8/2021 έως 31/7/2022 η λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας υποστηρίζεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ για την Καταπολέμηση των Συνεπειών της Πανδημίας.

**Από 1/7/2021 έως 30/6/2022, το Kahane Foundation χρηματοδοτεί την Ψυχοκοινωνική υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας.

***Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων.