Νέα Εποχή για το SolidarityNow με νέα πρόσωπα στη διοικητική ομάδα


Οι νέες γεωπολιτικές  συνθήκες και η αναμενόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών δημιουργούν νέες προκλήσεις για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, και καθιστούν αναγκαία τη διοικητική αναδιοργάνωση του SolidarityNow. Τη θέση της απερχόμενης Γενικής Διευθύντριας του SolidarityNow καθηγήτριας κας Αντιγόνης Λυμπεράκη αναλαμβάνει η οικονομολόγος Μαριλύν Πολένα, μετά και την πολυετή εργασία της στην οργάνωση ως Διευθύντρια Προγραμμάτων. Χρέη Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας αναλαμβάνει η νομικός Φαίη Κουτζούκου, ενώ στις θέσεις τους παραμένουν, η Λίλη Σκλάβη, Διευθύντρια Οικονομικών, και η Ιωάννα  Φουρκιώτου, Διευθύντρια Βορείου Ελλάδος.

Προτεραιότητες της νέας διοικητικής ομάδας είναι η δυναμική συνέχεια του ανθρωπιστικού έργου που επιτελεί η οργάνωση μέχρι σήμερα, καθώς και η ανάπτυξη νέων παρεμβάσεων για την υποστήριξη όσων πλήττονται από τη συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση, τις συνέπειες της πανδημίας και τις παγκόσμιες αναταραχές. Το SolidarityNow έχει βοηθήσει περισσότερους από 320.000 συνανθρώπους μας κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων της προσφοράς του στην κοινωνία.

Σχολιάζοντας τις νέες διοικητικές αλλαγές ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του SolidarityNow Στέλιος Ζαββός δήλωσε, «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του SolidarityNow, Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την καθηγήτρια Αντιγόνη Λυμπεράκη για το έργο της και την ιδιαίτερη  προσφορά της τα τελευταία πέντε χρόνια ως Γενικής Διευθύντριας. Καλωσορίζω τη Μαριλύν Πολένα και τη Φαίη Κουτζούκου στους νέους τους ρόλους ως Γενική Διευθύντρια και Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της οργάνωσης. Η Μαριλύν, η Φαίη, η Ιωάννα και η Λίλη είναι βασικά και έμπειρα μέλη της ομάδας του SolidarityNow με σημαντική πολυετή εμπειρία  στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων. Η νέα ομάδα θα ενισχύσει την ποιότητα των παρεμβάσεων ανάμεσα στις νέες γεωπολιτικές προκλήσεις για την υποστήριξη των συνανθρώπων μας σε ανάγκη, προσφέροντάς τους τις ευκαιρίες για μια ελεύθερη, ανεξάρτητη και αυτόνομη ζωή. Tο SolidarityNow ενισχύει την προοπτική για τη συνέχεια του μεγάλου ανθρωπιστικού έργου της οργάνωσης τα επόμενα χρόνια».