Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021: Μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί | Η Ασίφα από το Αφγανιστάν, ένα παράδειγμα δύναμης.


Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021

Μια ιστορία που αξίζει να διαβαστεί | Η Ασίφα από το Αφγανιστάν, ένα παράδειγμα δύναμης.

Το αφιέρωμα της UNICEF Europe & Central Asia, περιλαμβάνει, ανάμεσα στις ιστορίες άλλων γυναικών, αυτή της 27χρονης Ασίφα, πρώην ωφελούμενης του προγράμματος «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» του SolidarityNow, και νυν εργαζόμενης στην οργάνωση.

Η ιστορία της Ασίφα ξετυλίγεται ενώ συνομιλεί με τη Ζωή Τριανταφυλλίδου, Υπεύθυνη των χώρων φιλικών προς τις γυναίκες, όπως ονομάζονται και υπάρχουν σε όλα τα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας». Εμείς κρατάμε αυτό που είδε η Ζωή στην Ασίφα από την αρχή και η Ασίφα το επιβεβαίωσε: «Η Ασίφα είχε τη σπίθα να προσπαθήσει η ίδια για τη ζωή της και εμείς είμασταν εκεί να την ενθαρρύνουμε και να την υποστηρίξουμε».

Διαβάστε τις ιστορίες της Ασίφα και των άλλων γυναικών εδώ: https://www.unicef.org/eca/stories/unicef-celebrates-refugee-and-migrant-girls-leadership-towards-more-equal-world 

*Το Πρόγραμμα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» του SolidarityNow υποστηρίζεται από τη UNICEF Greece και τον IOM Greece με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.