ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Καμπάνια για την καταπολέμηση των στερεοτύπων στο φόντο της προσφυγικής κρίσης από την SolidarityNow


Για τους στόχους της καμπάνιας «8 γυναίκες, 8 ιστορίες, 8 Μαρτίου» μίλησε η Ελένη Σταματούκου, υπεύθυνη Τύπου και εκδηλώσεων Θεσσαλονίκης της SolidarityNow στον ρ/σ Στο Κόκκινο και τις Ευγενία Χατζηγεωργίου και Σταυρούλα Πουλημένη.

«Στόχος της καμπάνιας είναι να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, αλλά και μέσα από αυτές τις ιστορίες θέλουμε να καλύψουμε τα κενά που έχει δημιουργήσει η προσφυγική και οικονομική κρίση και να προτείνουμε λύσεις αντιμετώπισης  των έμφυλων ανισοτήτων που υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα. Επίσης θέλουμε να δείξουμε τη ζωή των συγκεκριμένων γυναικών που είναι γυναίκες καθημερινές σαν εσάς σαν εμένα, που προέρχονται από διαφορετικές χώρες αλλά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό δεν έχασαν ποτέ τη δύναμη τους» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Σταματούκου.

Σύμφωνα με την ίδια, τα προβλήματα των γυναικών κατά περίπτωση διαφέρουν, υπάρχουν γυναίκες που περιμένουν την επανένωση τους με τις οικογένειες τους στο εξωτερικό, υπάρχει το ζήτημα της αβεβαιότητας αν θα γίνει δεκτό το αίτημα τους αλλά υπάρχει και το ζήτημα της αναμονής.

«Ως SolidarityNow προσπαθούμε με κάθε τρόπο όπου κρίνουμε ότι υπάρχουν υποθέσεις ευαλωτότητας να στηρίζουμε νομικά τις υποθέσεις των γυναικών και να τους βοηθάμε συντάσσοντας τον κοινωνικό τους φάκελο» σημείωσε σχετικά.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ