“12 Συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε το παιδί σας”, Βίντεο κινουμένων σχεδίων από το SolidarityNow


Βίντεο κινουμένων σχεδίων: “12 Συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε το παιδί σας”

Εκστρατεία για την ασφάλεια των παιδιών που διαβιούν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας

Το SolidarityNow στέκεται δίπλα στους γονείς παρέχοντάς τους διαρκή ενημέρωση και υποστήριξη, μέσα από το πρόγραμμα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας»* που υλοποιείται σε 14 ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τη UNICEF Greece και τον ΙΟΜ Greece.

Ο γονεϊκός ρόλος έχει συχνά να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, ειδικά όταν οικογένειες ζουν σε επισφαλείς συνθήκες. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχουμε καταγράψει τους κινδύνους και τις απειλές που πρόσθετα δημιουργούν αυτά τα περιβάλλοντα στην ασφάλεια των παιδιών. Κύρια ευθύνη των γονιών είναι να φροντίζουν και να προστατεύουν τη σωματική και συναισθηματική ασφάλεια των παιδιών και να προωθούν την ανάπτυξη και την ατομικότητά τους.

Στο SolidarityNow απαντάμε σε αυτή την ανάγκη, αξιοποιούμε την εμπειρία μας στο πεδίο και δημιουργούμε χρήσιμα και συγχρόνως εύχρηστα εργαλεία ενημέρωσης για τους γονείς. Ένα τέτοιο εργαλείο είναι το νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων με τίτλο: «12 Συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε το παιδί σας».

Το νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων είναι διαθέσιμο σε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Αραβικά, Φαρσί, Γαλλικά). Αυτές οι 12 συμβουλές συνοψίζουν τη βασική πληροφόρηση προς τους γονείς, ώστε να προστατεύουν τα παιδιά τους από μια σειρά πιθανών απειλών. Το νέο βίντεο κινουμένων σχεδίων θα παρουσιαστεί στους ωφελούμενους του SolidarityNow στα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» και θα διανεμηθεί σε όλους τους φορείς που επίσης δραστηριοποιούνται στις 14 ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων στη χώρα. Επιπλέον, το SolidarityNow έχει δημιουργήσει αφίσες και φυλλάδια με το ίδιο περιεχόμενο, που είναι ορατά σε όλους στις 14 δομές, διατηρώντας πάντα επαφή με τους γονείς και υποστηρίζοντας τον ρόλο τους.

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την εκστρατεία για την ασφάλεια των παιδιών σε ανοιχτούς χώρους διαμονής, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μας για τη διάχυση της πληροφορίας και με στόχο να ενδυναμώνουμε τους γονείς και να τους κρατάμε ενημερωμένους!

*Το Πρόγραμμα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» του SolidarityNow υποστηρίζεται από τη UNICEF Greece και τον IOM Greece με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.