FEMALE FORWARD

Η διμερής πρωτοβουλία “Female Forward” στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του SolidarityNow (SN) και της νορβηγικής ΜΚΟ Dråpen i Havet / Drop in the Ocean (DiH) που εργάζονται για την υποστήριξη εκτοπισμένων ατόμων, ιδιαίτερα ευάλωτων γυναικών και παιδιών.

Αυτό θα επιτευχθεί με την υλοποίηση των παρακάτω δραστηριοτήτων:

α) ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ανταλλαγή πληροφοριών μέσω επισκέψεων μελέτης εμπειρογνωμόνων από την Ελλάδα και τη Νορβηγία,

β) ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών που σχετίζονται με την κοινοτική δέσμευση και την ένταξη των γυναικών αιτούντων άσυλο και των προσφύγων που διαμένουν σε καταυλισμούς/τόπους προσφύγων,

γ) υλοποίηση δραστηριοτήτων από κοινού, που στοχεύουν σε γυναίκες αιτούντες άσυλο και πρόσφυγες στον καταυλισμό της Νέας Καβάλας/Πολύκαστρο στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι δραστηριότητες της πρωτοβουλίας στοχεύουν στην ενδυνάμωση των γυναικών και των εφήβων κοριτσιών μέσω της ενίσχυσης των δεξιοτήτων τους, μέσω ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, συνεδρίων ευαισθητοποίησης σχετικά με την έμφυλη βία, ενημερωτικές καμπάνιες για ποικίλα θέματα όπως η γυναικεία υγεία, τα δικαιώματα των γυναικών, η προστασία του παιδιού κ.λπ. αλλά και σεμινάρια με στόχο την ένταξη των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Η διμερής αυτή πρωτοβουλία επιχορηγείται μέσω του Προγράμματος «Άσυλο και Μετανάστευση» στην Ελλάδα, ύψους 125.000 ευρώ, από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (EEA Grants) 2014 – 2021. Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας, την ανταλλαγή γνώσης και καλών πρακτικών μεταξύ φορέων από την Ελλάδα και της Δωρήτριες Χώρες. Ο Διαχειριστής Επιχορήγησης για το πρόγραμμα “Άσυλο και Μετανάστευση” στην Ελλάδα είναι η ΣΟΛ Crowe σε συνεργασία με την HumanRights360, ενώ η Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης (UDI), ενεργεί ως Εταίρος Προγράμματος (DPP).

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.asylumandmigration-eeagrants.gr/el/


Αποτελέσματα

Συνολικά 272 γυναίκες από διαφορετικά υπόβαθρα συμμετείχαν στις δράσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας: α) ψυχαγωγικές δραστηριότητες, β) συνεδρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων και γ) ενημερωτικές συνεδρίες και άλλες εκδηλώσεις. Οι γυναίκες προέρχονταν από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Σιέρα Λεόνε, τη Σομαλία, τη Συρία και άλλες υποσαχάριες χώρες. Οι γυναίκες ηλικίας 26-44 ετών ήταν ιδιαίτερα δραστήριες, με 139 συμμετέχουσες σε αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Το έργο χαρακτηρίστηκε από σημαντικά επιτεύγματα, συμπεριλαμβανομένων υψηλών ποσοστών συμμετοχής και εξαιρετικά θετικών σχολίων, γεγονός που υπογραμμίζει την επιτυχία του στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην ενίσχυση του δικτύου υποστήριξης εντός του καταυλισμού.

Κοινωνικά Δίκτυα:

Facebook:

Instagram: