ΟΡΑΜΑ & ΠΡΑΞΗ

Giorgos Moutafis for SolidarityNow

Το SolidarityNow είναι μια οργάνωση που ιδρύθηκε το 2013. Μέσα από τις πρωτοβουλίες μας και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε σε Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες, επιδιώκουμε να αποκαταστήσουμε το όραμα μιας ισχυρής Ευρώπης που βασίζεται στην αξία της αλληλεγγύης.

Κύριος στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, χωρίς διακρίσεις, μέσα από καινοτόμες κοινωνικές δράσεις.

Υλοποιούμε προγράμματα σε διάφορα σημεία της χώρας, στον αστικό ιστό, στην ελληνική περιφέρεια και παράλληλα αναπτύσσουμε εστιασμένες παρεμβάσεις σε προσφυγικούς καταυλισμούς για να υποστηρίξουμε τους πιο ευπαθείς συνανθρώπους μας.

Οι αξίες που καθοδηγούν τη δράση μας

 • Στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν πρόσβαση σε πόρους και ζωτικής σημασίας υπηρεσίες
 • Ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους για μακροπρόθεσμη οικονομική ευημερία και αυτόνομη διαβίωση
 • Ενδυναμώνουμε τους ανθρώπους να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους ώστε να παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή τους
 • Συμβάλλουμε στην ενίσχυση και την ανεξαρτησία της ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών, υπερασπίζοντας τις αξίες της ανοιχτής κοινωνίας.

Τα προγράμματα που υλοποιεί το SolidarityNow έχουν λάβει χρηματοδότηση από οργανισμούς όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (UNHCR), η UNICEF, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τα EEA Grants, η Νορβηγική Πρεσβεία στην Ελλάδα, τo ίδρυμα Radcliffe, το ίδρυμα Shapiro κτλ.

Προγραμματικές προτεραιότητες

 • Ενδυνάμωση, οικονομική ανεξαρτησία και κοινωνική ένταξη
 • Ασυνόδευτοι ανήλικοι
 • Εκπαίδευση και χρήσιμες δεξιότητες
 • Υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Άξονες δράσης

Η αποστολή μας γίνεται πράξη μέσα από τους βασικούς πυλώνες δράσης μας:

Προγράμματα

Το SolidarityNow σχεδιάζει και  υλοποιεί προγράμματα με κύριο στόχο δράσης την παροχή βοήθειας και υποστήριξης σε όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση.
Για το λόγο αυτό, συνεργάζεται με διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις και οργανισμούς (UNHCR, UNICEF, ΙΟΜ κτλ) για την κάλυψη περισσότερων αναγκών, την προσέγγιση περισσότερων ευάλωτων πληθυσμών και την προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Τέτοια προγράμματα αφορούν:

 • στην αντιμετώπιση της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης.
 • στην υποστήριξη της ενσωμάτωσης των μειονοτήτων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
 • στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης με την πρόσβαση όλων σε βασικές υπηρεσίες υγείας.
 • στην υπεράσπιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Κέντρα Αλληλεγγύης

Το SolidarityNow δημιούργησε και λειτουργεί τρία Κέντρα Αλληλεγγύης, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%84%ce%bf

Βασίζονται στην ιδέα ενός κόμβου προσφοράς και βοήθειας με τη συμμετοχή διαφορετικών ομάδων της κοινωνίας των πολιτών, με σκοπό να καλύψει την έλλειψη πρόσβασης των πιο ευάλωτων πληθυσμών της κάθε πόλης σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.
Οι υπηρεσίες που προσφέρουμε δωρεάν στα Κέντρα Αλληλεγγύης σε όλους όσους έχουν ανάγκη από υποστήριξη περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: νομική υποστήριξη και συμβουλευτική, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, στήριξη της απασχολησιμότητας και διασύνδεση με την αγορά εργασίας, προγράμματα στήριξης γονέων, παιδιών και εφήβων κ.ά.