Επίσκεψη μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας


Πόλο διεθνούς ενδιαφέροντος αποτελεί το Κέντρο Αλληλεγγύης του‪ SolidarityNow‬ καθώς μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ΓΓ του ΟΗΕ, είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε βουλευτές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας, ‪SPD‬, του Ομόσπονδου Κρατιδίου της Βαυαρίας.

Στο πλαίσιο επισκέψεών τους με σκοπό να ενημερωθούν για το προσφυγικό, οι τέσσερις βουλευτές, μέλη της Επιτροπής για Εργασία, Κοινωνικά Ζητήματα και Θέματα, Ένταξης, οι κυρίες Doris Rauscher, Angelika Weikert και Ruth Waldmann καθώς και οι κύριοι Arif Tasdelen και Fares Kharboutli, βρέθηκαν στο Κέντρο Αλληλεγγύης και ενημερώθηκαν από στελέχη της οργάνωσης για τις δράσεις μας.

Ο Πρόεδρος του ‪SolidarityNow‬, Στέλιος Ζαββός και ο Γενικός Διευθυντής, Επαμεινώνδας Φαρμάκης υποδέχθηκαν τα μέλη του SPD τα οποία συνόδευε η κα Νικόλ Κατσιούλη, Διευθύντρια του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα. Παράλληλα, η Ελένη Τάκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Προγραμμάτων και ο Γιώργος Καραγιάννης, Συντονιστής του Κέντρου Αλληλεγγύης ξενάγησαν τα μέλη του SPD στο Κέντρο, το οποίο μέχρι σήμερα έχει προσφέρει 100.000 δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερα από 40.000 ευάλωτα άτομα.

«Η έννοια της αλληλεγγύης είναι μια πανευρωπαϊκή και πανανθρώπινη έννοια η οποία πρέπει να εμπνεύσει συνεργασίες μεταξύ της γερμανικής και ελληνικής Κοινωνίας των Πολιτών», τόνισε ο Πρόεδρος του‪ ‎SolidarityNow‬, Στέλιος Ζαββός κατά την επίσκεψη. Και συνέχισε: «Το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, η κρίση αυτή εν γένει, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Και είναι τώρα που χρειάζεται να ενδυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας.»