ΔΩΡΗΤΕΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

UNICEF
Η UNICEF συγχρηματοδοτεί το πρόγραμμα Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας.
ΔΟΜ
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στηρίζει το πρόγραμμα Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας & το πρόγραμμα HELIOS
OPEN SOCIETY FOUNDATIONS/OSIFE
To Open Society Foundations χρηματοδοτεί τη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης. Επίσης, στηρίζει το σύνολο των δράσεων του SolidarityNow.
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστηρίζει με δωρεά του τη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, από 1/8/2021 έως 31/7/2022, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ, για την Καταπολέμηση των Συνεπειών της Πανδημίας.
KAHANE FOUNDATION
Το Kahane Foundation χρηματοδοτεί την Ψυχοκοινωνική υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow, από 1/7/2021 έως 30/6/2022.
EEA GRANTS
Από το Μάιο 2019, το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας χρηματοδοτείται από το EEA and Norway Grants, με διαχειριστή της δωρεάς τους HumanRights360 και ΣΟΛ CROWE.
UNHCR
H Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στηρίζει το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων Θεσσαλονίκης και το Πρόγραμμα Στέγασης & Υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα.
Shapiro Foundation
Το Ίδρυμα Shapiro συνεργάζεται με το SolidarityNow στη Θεσσαλονίκη για την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος που αφορά στους νεοεισερχόμενους νέους στην αγορά εργασίας. Αυτή η συνεργασία θα στηρίξει την επέκταση του Προγράμματος Απασχολησιμότητας από το 2020.
STAR UK
Το πρόγραμμα STARTnow υλοποειίται σε συνεργασία με την STAR UK, που έχει ως κύριο σκοπό να φέρει σε επαφή πρόσφυγες και φοιτητές, να ενθαρρύνει και να εκπαιδεύσει τους φοιτητές ώστε να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στους πρόσφυγες.
Δήμος Βαρκελώνης
Ο Δήμος Βαρκελώνης συγχρηματοδότησε το πρόγραμμα Bridging Rainbow
Ίδρυμα ACSAR
To Ίδρυμα ACSAR συγχρηματοδότησε το πρόγραμμα Bridging Rainbow
IsraAID Germany
Η IsraAID Γερμανίας συνεργάζεται με το SolidarityNow για την υλοποίηση προγράμματος υποστήριξης ασυνόδευτων ανηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα. Το IsraAID Γερμανίας παρέχει επίσης εργαστήρια για το προσωπικό της οργάνωσης ή/και εθελοντές σε θέματα όπως οι πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, οι δεξιότητες επικοινωνίας, το άγχος και η ψυχική ανθεκτικότητα.
EPIM
To European Program for Integration and Migration χρηματοδότησε το πρόγραμμα Ακολουθώντας τα Βήματά τους – Following their Footsteps.
ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ
To Ίδρυμα Νιάρχος χρηματοδότησε την έρευνα για το πρόγραμμα SNUPS
AIRBNB
Η Airbnb, η κορυφαία εταιρεία φιλοξενίας παγκοσμίως, σε συνεργασία με το SolidarityNow, εγκαινιάσαν τα Ανοιχτά Σπίτια στην Ελλάδα, μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, που διευκολύνει τους ανθρώπους να ανοίξουν τα σπίτια τους σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους πληθυσμούς. Αρκεί μια επίσκεψη στο airbnb.com/welcome/refugees/, για όποιον επιθυμεί να μοιραστεί δωρεάν το χώρο του, ανοίγοντας το σπίτι του.
HELP REFUGEES
Η ΜΚΟ Help Refugees χρηματοδότησε ένα πρόγραμμα που παρέχει διαμονή σε 6 οικογένειες που λαμβάνουν άσυλο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη στην τοπική κοινωνία.
MICROSOFT
Η Microsoft, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνη της και των ενεργειών που πραγματοποιεί για τις ΜΚΟ, μας προμηθεύει τα αναγκαία για μας προϊόντα της σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.
DFID/START NETWORK
Υποστήριξε το πρόγραμμα Care4Solidarity
ΔΕΣΜΟΣ
Ο ΔΕΣΜΟΣ υποστηρίζει με δωρεές σε είδος την υλοποίηση όλων των προγραμμάτων του SolidarityNow.
ERNST & YOUNG
Το EY4Solidarity είναι ένα βραχυπρόθεσμο έργο που χρηματοδοτείται από την EY (Ernst & Young Global Limited) και έχει ως άξονα τα Κέντρα Αλληλεγγύης του SolidarityNow. Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η ανακούφιση των ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ομάδων, καθώς και η ενίσχυση του πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην ίδια την εταιρεία.
CARE
H Care International συγχρηματοδότησε την παρέμβαση των Κινητών Μονάδων στο καταυλισμό προσφύγων στα Βασιλικά, χρηματοδότησε τα προγράμματα Care4Solidarity και InfoREF.
GIVMED
To GIVMED είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Μέσω της εφαρμογής GIVMED, ο χρήστης δηλώνει τα φάρμακα που θέλει να δωρίσει, ενημερώνεται για τον κοινωφελή φορέα που τα χρειάζεται και συντονίζει τη δωρεά μαζί του.
Το SolidarityNow προμηθεύεται δωρεάν τα απαιτούμενα για τα προγράμματά του φάρμακα από το GIVMED.
WESTERN UNION
H Western Union υποστηρίξε
εκπαιδευτικές δράσεις για πρό-
σφυγες που διαμένουν στην ευρύ-
τερη περιοχή του Σκαραμαγκά.
GUERRILLA FOUNDATION
To Guerrilla Foundation στήριξε
την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘‘Future
Interpreters” που απευθύνεται σε κοινοτικούς διερμηνείς στην
Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
ORGANISATION INTERNATIONALE DE LA FRANCOPHONIE
Χρηματοδότησε την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας σε αιτούντες άσυλο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (έναρξη Σεπτ.17)
GOOGLE
Οι εργαζόμενοι της Google στήριξαν με δωρεές τις δράσεις
του SolidarityNow.
INTERNATIONAL RESCUE COMMITTEE (IRC)
Συνεργασία σχετικά με το περιεχόμενο του www.refugee.info για την Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά τις διαδικασίες ασύλου και τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες (έναρξη
1η Σεπτεμβρίου.)
CITI FOUNDATION
Το Citi Foundation, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του Pathways to Progress, υποστηρίζει οικονομικά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας για νέους με τίτλο Business For YOUth. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το SolidarityNow σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση Knowl και την υποστήριξη του International Rescue Committee (IRC).
ALLOU FUN PARK
To Allou Fun Park προσφέρει επανειλημμένα χαρά και διασκέδαση στους μικρούς και μεγάλους ωφελούμενούς μας με τη δωρεάν είσοδό τους και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του πάρκου
IΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ
Το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει δωρεάν πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στους μικρούς ωφελούμενους των προγραμμάτων μας στην Αθήνα.
BIC
Η BIC Hellas προσφέρει προϊόντα της για την κάλυψη αναγκών των προγραμμάτων μας.