ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

UNHCR
H Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες στηρίζει τις υπηρεσίες του Κέντρου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης που απευθύνονται σε πρόσφυγες (από 1/9/2016), το Κέντρο
Υποστήριξης Προσφύγων Θεσσαλονίκης, το Πρόγραμμα Στέγασης & Υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα, καθώς και το πρόγραμμα Safe Refugee
που αφορά στους ΛΟΑΤΙ πρόσφυγες.
UNICEF
Η UNICEF συγχρηματοδοτεί το πρόγραμμα Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας
OPEN SOCIETY FOUNDATIONS/OSIFE
To Open Society Foundations χρηματοδοτεί τη λειτουργία των Κέντρων Αλληλεγγύης Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Επίσης, στηρίζει το σύνολο των δράσεων του SolidarityNow καθώς και τις δωρεές της οργάνωσης σε τρίτους.
ΕΕΑ GRANTS
To European Economic Area Grants χρηματοδότησε τη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας (μέχρι τις 30/4/2016).
Δήμος Βαρκελώνης
Ο Δήμος Βαρκελώνης συγχρηματοδοτεί το πρόγραμμα Bridging Rainbow
Ίδρυμα ACSAR
To Ίδρυμα ACSAR συγχρηματοδοτεί το πρόγραμμα Bridging Rainbow
EPIM
To European Program for Integration and Migration χρηματοδότησε το πρόγραμμα Ακολουθώντας τα Βήματά τους – Following their Footsteps.
CARE
H Care International συγχρηματοδότησε την παρέμβαση των Κινητών Μονάδων στο καταυλισμό προσφύγων στα Βασιλικά, χρηματοδότησε τα προγράμματα Care4Solidarity και InfoREF.
DFID/START NETWORK
Υποστήριξε το πρόγραμμα Care4Solidarity
ΙΔΡΥΜΑ ΝΙΑΡΧΟΣ
To Ίδρυμα Νιάρχος χρηματοδοτεί την έρευνα για το πρόγραμμα SNUPS
AIRBNB
Η Airbnb, η κορυφαία εταιρεία φιλοξενίας παγκοσμίως, σε συνεργασία με το SolidarityNow, εγκαινιάζουν τα Ανοιχτά Σπίτια στην Ελλάδα, μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, που θα διευκολύνει τους ανθρώπους να ανοίξουν τα σπίτια τους σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους πληθυσμούς. Αρκεί μια επίσκεψη στο airbnb.com/welcome/refugees/, για όποιον επιθυμεί να μοιραστεί δωρεάν το χώρο του, ανοίγοντας το σπίτι του.
HELP REFUGEES
Η ΜΚΟ Help Refugees χρηματοδότησε ένα πρόγραμμα που παρέχει διαμονή σε 6 οικογένειες που λαμβάνουν άσυλο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη στην τοπική κοινωνία.
MICROSOFT
Η Microsoft, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνη της και των ενεργειών που πραγματοποιεί για τις ΜΚΟ, μας προμηθεύει τα αναγκαία για μας προϊόντα της σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.
ERNST & YOUNG
Το EY4Solidarity είναι ένα βραχυπρόθεσμο έργο που χρηματοδοτείται από την EY (Ernst & Young Global Limited) και έχει ως άξονα τα Κέντρα Αλληλεγγύης του SolidarityNow. Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η ανακούφιση των ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ομάδων, καθώς και η ενίσχυση του πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην ίδια την εταιρεία.
GIVMED
To GIVMED είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Μέσω της εφαρμογής GIVMED, ο χρήστης δηλώνει τα φάρμακα που θέλει να δωρίσει, ενημερώνεται για τον κοινωφελή φορέα που τα χρειάζεται και συντονίζει τη δωρεά μαζί του.
Το SolidarityNow προμηθεύεται δωρεάν τα απαιτούμενα για τα προγράμματά του φάρμακα από το GIVMED.
WESTERN UNION
H Western Union υποστηρίξε
εκπαιδευτικές δράσεις για πρό-
σφυγες που διαμένουν στην ευρύ-
τερη περιοχή του Σκαραμαγκά.
GUERRILLA FOUNDATION
To Guerrilla Foundation στήριξε
την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘‘Future
Interpreters” που απευθύνεται σε κοινοτικούς διερμηνείς στην
Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
ORGANISATION INTERNATIONALE DE LA FRANCOPHONIE
Χρηματοδότησε την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας σε αιτούντες άσυλο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (έναρξη Σεπτ.17)
GOOGLE
Οι εργαζόμενοι της Google στήριξαν με δωρεές τις δράσεις
του SolidarityNow.
INTERNATIONAL RESCUE COMMITTEE (IRC)
Συνεργασία σχετικά με το περιεχόμενο του www.refugee.info για την Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά τις διαδικασίες ασύλου και τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες (έναρξη
1η Σεπτεμβρίου.)
CITI FOUNDATION
Το Citi Foundation, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του Pathways to Progress, υποστηρίζει οικονομικά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας για νέους με τίτλο Business For YOUth. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το SolidarityNow σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση Knowl και την υποστήριξη του International Rescue Committee (IRC).
ALLOU FUN PARK
To Allou Fun Park προσφέρει επανειλημμένα χαρά και διασκέδαση στους μικρούς και μεγάλους ωφελούμενούς μας με τη δωρεάν είσοδό τους και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του πάρκου
IΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ
Το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει δωρεάν πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στους μικρούς ωφελούμενους των προγραμμάτων μας στην Αθήνα.