ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Σε μια γιορτή αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από το SolidarityNow μοιράστηκαν σήμερα σχολικά είδη, μια δωρεά των Public, σε παιδιά από την Ουκρανία.


Σε μια γιορτή αλληλεγγύης που διοργανώθηκε από το SolidarityNow μοιράστηκαν σήμερα σχολικά είδη, μια δωρεά των Public, σε παιδιά από την Ουκρανία.

Σήμερα, το SolidarityNow, τα Public και ο Δεσμός, υποδέχθηκαν στους χώρους του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow, 80 παιδιά από το Ενιαίο Κυριακάτικο Σχολείο της Ουκρανικής Κοινότητας και από το «Κέντρο Εκπαίδευσης & Δημιουργικών Δραστηριοτήτων»* της οργάνωσης στην Αθήνα.

Στόχος της διοργάνωσης αυτής της γιορτής, ήταν η διανομή σχολικών ειδών στα παιδιά από την Ουκρανία μετά από δωρεά του Public, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία κλίματος ασφάλειας και ομαλής ένταξης στο ελληνικό σχολικό περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που υλοποίησαν οι δάσκαλοι του SolidarityNow, να γνωριστούν μεταξύ τους και να εξοπλιστούν με όλα όσα χρειάζονται για τη νέα σχολική χρονιά!

«Σε μια εποχή που οι έννοιες της ειρήνης και της ασφάλειας δεν είναι αυτονόητες, όλοι εμείς στα Public ενώνουμε τις δυνάμεις μας με κορυφαίους φορείς από την Κοινωνία των Πολιτών, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αύριο με περισσότερη συμπεριληπτικότητα, αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που συνεργαζόμαστε με το SolidarityNow και τον ΔΕΣΜΟ, για να προσφέρουμε στα παιδιά της Ουκρανίας, ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση μαζί με ορισμένα χρήσιμα εφόδια που θα τα βοηθήσουν να γράψουν μια νέα σελίδα στη ζωή τους, την επόμενη σχολική χρονιά», δήλωσε η Ιλίνα Πομάσκα, Head of Brand PR & Engagement του Public Group.

«Στο SolidarityNow βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε όλα τα παιδιά που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σχολικό τους περιβάλλον, το σπίτι, τη χώρα τους, εξαιτίας του πολέμου. Σήμερα, μετά τη σημαντική δωρεά από τα Public, και την υποστήριξη του Δεσμού, όλοι μαζί προσφέραμε τα απαραίτητα σχολικά είδη σε μαθητές από την Ουκρανία για τη νέα σχολική χρονιά. Πάγια προτεραιότητα της οργάνωσής μας άλλωστε είναι η υποστήριξη της ένταξης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην τυπική εκπαίδευση, που πραγματοποιείται μέσα από το πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης με τη στήριξη της UNICEF σε δομές φιλοξενίας προσφύγων σε όλη την Ελλάδα», Μαριλύν Πολένα, Γενική Διευθύντρια SolidarityNow.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμβάλλουμε στην ομαλή ένταξη των παιδιών προσφύγων του πολέμου στην Ουκρανία στα σχολεία της χώρας μας. Ο Δεσμός αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνδετικό κρίκο για την προσφορά στην Ελλάδα και, πάντα πιστοί στην αποστολή μας, φροντίσαμε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η πολύτιμη δωρεά των Public σε γραφική ύλη και σχολικά είδη από την εξειδικευμένη ομάδα του SolidarityNow, ώστε τα παιδιά αυτά να νιώσουν όσο το δυνατόν έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά», Εκάβη Βαλλερά, Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου ΔΕΣΜΟΣ.

*Από 1/8/2021 έως 31/7/2022 η λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας υποστηρίζεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ για την Καταπολέμηση των Συνεπειών της Πανδημίας.

*To πρόγραμμα «Μονοπάτι για Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» υλοποιείται με τη στήριξη και χρηματοδότηση από τη UNICEF Greece.