ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Βοήθεια για ένταξη παιδιών προσφύγων στο σχολείο


Η δημοσιογράφος Ιωάννα Φωτιάδη γράφει για το πρόγραμμα “Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση” του SolidarityNow, που υλοποιείται με τη στήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF Greece.

Στο άρθρο η Εύα Μέλλου, υπεύθυνη του προγράμματος στη Νότια Ελλάδα, σημειώνει: «Απευθυνόμαστε σε παιδιά 4 έως 17 ετών, τα οποία βοηθούμε να ενταχθούν στην τυπική εκπαίδευση. Αρχικά αναλαμβάνουμε την εγγραφή των παιδιών στις σχολικές μονάδες, αν τα παιδιά έχουν κάποια μαθησιακή δυσκολία, προωθούμε τις διαδικασίες για τη διάγνωση ή την παραπομπή σε ειδικό επιστήμονα. (…) Τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή της Ριτσώνας για παράδειγμα, φοιτούν σε είκοσι διαφορετικά σχολεία, πέρα από τις διαφορετικές ηλικίες και κατευθύνσεις (πολυπολιτισμικά σχολεία, ΕΠΑΛ, μουσικά κ.ά.), έχει θεσμοθετηθεί ένα όριο μαθητών προσφύγων που το κάθε σχολείο μπορεί να δεχθεί. (…) Κάνουμε ενισχυτική διδασκαλία σε όλα τα βασικά μαθήματα: ελληνικά, αγγλικά, φυσικές επιστήμες, μαθηματικά. (…) Ούτε το Ιντερνετ είναι επαρκές ούτε ο διαθέσιμος εξοπλισμός, οπότε φέρνουμε εμείς τον κατάλληλο».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: https://www.kathimerini.gr/society/561696292/voitheia-gia-entaxi-paidion-prosfygon-sto-scholeio/?fbclid=IwAR0jpK3TPseSlbswXwCvJVRAtMz9GskAozYpapIqT1JpT72Qu7Zlx5CHHrk