Το SolidarityNow χαιρετίζει & συμμετέχει στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας 2022


Υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης στη Θεσσαλονίκη

Στο SolidarityNow τιμάμε και αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, που πραγματοποιείται 10-18 και 20-25 Ιουνίου 2022, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και δηλώνουμε το παρών για ένα «ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ» «Μάθημα αποδοχής», συμπερίληψης, ορατότητας και ισονομίας, όπως είναι τα συνθήματα στις δύο πόλεις.

Συγκεκριμένα, το SolidarityNow συμμετέχει στο 10ο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Θεσσαλονίκης, που είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση με αίτημα να γίνει πιο σύγχρονη και συμπεριληπτική. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το SolidarityNow προσκαλεί τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην κάλυψη των αναγκών των ΛΟΑΤΚΙ προσφύγων, μεταναστ(ρι)ών και αιτούντων άσυλο στο διαδικτυακό εκπαιδευτικό σεμινάριο, με στόχο την ενημέρωση και την κατανόηση των ζητημάτων και αναγκών των ΛΟΑΤΚΙ προσφύγων στη χρήση καινούργιων μεθόδων και πρακτικών.

Το διαδικτυακό σεμινάριο* θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουνίου, 10.00-12.30μμ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ.

Νέα έκδοση εκπαιδευτικού υλικού

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστεί και η νέα ψηφιακή και έντυπη έκδοση του SolidarityNow με τίτλο «Χρήσιμος Οδηγός για Επαγγελματίες στον χώρο των ΛΟΑΤΚΙ+ Μεταναστών, Προσφύγων, Αιτούντων άσυλο». Πρόκειται για έναν σύντομο οδηγό με εύληπτες, ομαδοποιημένες πληροφορίες και καλές πρακτικές που θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εργαζόμενων στον χώρο, αλλά και οποιουδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για τις βασικές ορολογίες αναφορικά με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Περπατάμε Μαζί

Το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Θεσσαλονίκης θα κορυφωθεί το Σάββατο, 25 Ιουνίου, με τη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης με σημείο εκκίνησης τον Λευκό Πύργο. Η ομάδα του SolidarityNow θα βρίσκεται εκεί, για να περπατήσει τον δρόμο της αποδοχής, της ισότητας και της αγάπης.

*Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Not Alone in Europe”.