ΑΠΕ-ΜΠΕ: Μια αγκαλιά για τις προσφυγομάνες και τα παιδιά τους


Δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο πλευρό των γυναικών, οι οποίες βρίσκονται μακριά από τη χώρα τους, μόνες με τα παιδιά τους ή έχοντας στα σπλάχνα τους ένα μωρό, βρίσκεται το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων/ Blue Refugee Center που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη το SolidarityNow, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες των ευάλωτων πληθυσμών, που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, μετά το κλείσιμο των συνόρων.
Σε έναν χώρο, στο κέντρο της πόλης, εκτός από μια πληθώρα υπηρεσιών που προσφέρονται στους πρόσφυγες, οι μητέρες έχουν τις δικές τους “γωνιές θηλασμού” και δημιουργικής απασχόλησης γι΄αυτές και τα παιδιά τους.
“Πρόκειται για ένα πρόγραμμα της UNICEF, που προάγει τη σχέση μητέρας και παιδιού, ενθαρρύνει τον μητρικό θηλασμό και δίνει κατευθύνσεις για υγιεινή διατροφή”, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη για τον χώρο μητέρας και παιδιού, Ζωή Τριανταφυλλίδου.
“Εξηγούμε στις νέες μητέρες”, συνεχίζει, “ότι κυρίως επειδή μετακινούνται, είναι προτιμότερο και πιο ασφαλές για τα μωρά τους, να θηλάζουν, κάτι που βέβαια πρέπει να κάνουν γενικότερα και όλες οι μητέρες”.