Αθήνα 9.84: Refugee Food Festival στην Αθήνα 18-22 Ιουνίου


Δημοσιεύτηκε στο Αθήνα 9.84

Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων εκδοχών του στη Γαλλία, φέτος το Refugee Food Festival επεκτείνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις και έρχεται στην Αθήνα από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία με στόχο την ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τους πρόσφυγες, απολαμβάνοντας παράλληλα γευστικά πιάτα με τοπικές γεύσης.

Η ιδέα είναι απλή: Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ εστιατόρια εντάσσουν στο μενού τους καινούρια πιάτα εμπνευσμένα από δύο πρόσφυγες επαγγελματίες σεφ.

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αναδεικνύει τα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων μέσα από υψηλής ποιότητας πιάτα έχοντας παράλληλα ως στόχο τόσο την κοινωνική και επαγγελματική τους ένταξη, όσο και το ταξίδι σε διαφορετικές γεύσεις.

Το 1ο Refugee Food Festival της Αθήνας συνδιοργανώνουν η ομάδα Athens Insider, η οργάνωση Food Sweet Food, με την υποστήριξη του Ελληνικού Φόρου Προσφύγων και του Solidarity Now καθώς και τη συνεργασία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Κυριακή 18 Ιουνίου
Ιρανική κουζίνα από την Mahboubeh Tavakoli Εστιατόριο ΓΗ, Γλυφάδα (δείπνο)

Δευτέρα 19 Ιουνίου
Συριακή – Κουρδική κουζίνα από τον Barshank Haj Younes Εστιατόριο Σεϋχέλλες, Κεραμεικός (δείπνο)

Τρίτη 20 Ιουνίου – Τετάρτη 21 Ιουνίου
Σομαλική κουζίνα από τον Hassan Hassan Εστιατόριο Βασίλαινας, περιοχή Χίλτον (δείπνο)

Τετάρτη 21 Ιουνίου
Συριακή κουζίνα από τον Abdulrahman Al Hallak Εστιατόριο 7 Food Sins, Πλάκα (δείπνο)

Πέμπτη 22 Ιουνίου
Αφγανική κουζίνα από τον Reza Golami Εστιατόριο ΙΤ, Κολωνάκι (δείπνο)

Υβόννη Κλάπα