Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για 300 παιδιά στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας!


Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για 300 παιδιά στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας!

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2015. Μία ξεχωριστή, πολυπολιτισμική γιορτή για τα Χριστούγεννα απόλαυσαν περισσότερα από 300 παιδιά που βρέθηκαν μαζί με τους γονείς τους στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας το περασμένο Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου. Στο Κέντρο του «αλληλεγγύη-SolidarityNow», όλοι -εργαζόμενοι, συνεργάτες και εθελοντές- φόρεσαν τα… γιορτινά τους και υποδέχθηκαν τους καλεσμένους τους στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που διοργάνωσαν για τους μικρούς τους φίλους.

Και η γιορτή τα είχε όλα: μουσικές, κάλαντα και τραγούδια από παιδική χορωδία, τον Μάγο Κρίστοφερ με ψηλό καπέλο και περιστέρια που μάγεψε μικρούς και μεγάλους με τα κόλπα του, αφρικανικά τοπικά πιάτα από το Σύλλογο Νιγηριανών Γυναικών και πολύ χρώμα! Όλοι, αφιλοκερδώς πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους και βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί μία πραγματικά γιορτινή ατμόσφαιρα για τα παιδιά.
«Από το 2014 που ξεκίνησε να λειτουργεί το Κέντρο Αλληλεγγύης στην Αθήνα έχουμε υποδεχθεί περίπου 30.000 ωφελούμενους έχοντας προσφέρει περισσότερες από 60.000 υπηρεσίες –ιατρικές, νομικές, συμβουλευτικές, υποστηρικτικές, ψυχο-κοινωνικές. Το Κέντρο είναι ανοιχτό για όλους – αρκεί να πούμε ότι οι ωφελούμενοί μας προέρχονται από 123 χώρες του κόσμου», επισημαίνει ο Γιώργος Καραγιάννης, Συντονιστής του Προγράμματος του Κέντρου Αλληλεγγύης. «Το να βρεθούμε κοντά τους, και ιδιαίτερα στα παιδιά, τις μέρες των γιορτών είναι μια σπουδαία ευκαιρία να μοιραστούμε χαρά και ευχές με όσους μας εμπιστεύονται καθημερινά. Η ημέρα αυτή έχει για εμάς συμβολική αξία και κάτι που χρειαζόμαστε εξίσου με τους εξυπηρετούμενούς μας».

Η γιορτή έγινε πραγματικότητα χάρη στους πολύτιμους συνεργάτες του «αλληλεγγύη-SolidarityNow» που προσφέρουν καθημερινά τις υπηρεσίες τους στο Κέντρο Αλληλεγγύης: PraksisΔίκτυο για τα Δικαιώματα του ΠαιδιούARSIS- Association for the Social Support of YouthΈνωση “Μαζί για το Παιδί”‪#‎ΥπηρεσίαΑσύλου.

*To Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας λειτουργεί με την οικονομική υποστήριξη του Open SoscietyFoundations, των ΕΕΑ Norway Grants, της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα και με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων.

Το «αλληλεγγύη-Solidarity Now είναι ένα δίκτυο ανθρώπων και οργανώσεων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2013 με πρωτοβουλία του Open Society Foundations που συνεργάζονται για να βοηθήσουν αυτούς που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Το «αλληλεγγύη-SolidarityNow» υποστηρίζει ομάδες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με προγράμματα και λειτουργεί Κέντρα Αλληλεγγύης, όπου μπορούν να απευθύνονται ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για να λάβουν δωρεάν υπηρεσίες ιατρικές, νομικές κ.ά. Από τις αρχές του 2015 μέχρι σήμερα έχει διαθέσει το ποσό των δέκα (10) εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που αφορούν τη μετανάστευση και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του “αλληλεγγύη–SolidarityNow” απαρτίζουν οι:
Στέλιος Ζαββός, Πρόεδρος, Χρήστος Ροζάκης, Νίκος Αλιβιζάτος, Ευθύμιος Βιδάλης, Αρίστος Δοξιάδης, Τζένη Καβουνίδη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, Πάνος Μαρινόπουλος, Μάνος Ματσαγγάνης, Καλυψώ Νομικού, Άννα Τριανταφυλλίδου.

  • Για πληροφορίες & συνεντεύξεις:

Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ανεύρεσης Πόρων/ τηλ. 210 677 2550, 6937 251997| sophia@solidaritynow.org