«Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση»: Εκδήλωση για τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας


Σε μια υπέροχη γιορτή, στο Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα, μετατράπηκε η Διεθνής Ημέρα Εκπαίδευσης (24.1.2024)! Μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση»* υποδέχθηκαν ιδιαίτερους επισκέπτες! Η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Σοφία Βούλτεψη μαζί με την Έλενα Παπαρίζου και τον Γιώργο Περρή, πρεσβευτές καλής θελήσεως της UNICEF, μπήκαν στις εκπαιδευτικές αίθουσες και μοίρασαν χαμόγελα, μουσική και αισιόδοξα μηνύματα!

Ο Πρόεδρος του SolidarityNow κ. Στέλιος Ζαββός και στελέχη της οργάνωσης, συνόδευσαν τους επισκέπτες, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες μαζί με παιδιά όλων των ηλικιών από διάφορες χώρες του κόσμου! Συζήτησαν μαζί τους στα ελληνικά για τη ζωή και το σχολείο στην Ελλάδα και στο τέλος τα μεγαλύτερα παιδιά έκλεισαν την εκδήλωση με ένα ελληνικό τραγούδι!

Η Έλενα Παπαρίζου, θίγοντας το θέμα του ρατσισμού, μοιράστηκε μια προσωπική ιστορία από τα παιδικά της χρόνια στη Σουηδία, εμπνέοντας τα παιδιά, να μην φοβούνται να είναι αυθεντικοί και να μοιράζονται με τους νέους τους φίλους τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους.

*Η επίσκεψη διοργανώθηκε από κοινού από τη UNICEF Greece και την οργάνωση.

*Το πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» είναι μια πρωτοβουλία της UNICEF Greece σε συνεργασία με το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από σειρά εταίρων, μεταξύ των οποίων και το SolidarityNow.

Φωτογραφίες Myroslava Klius