‘Εθνος: SolidarityNow: «Η Ευρώπη στον καθρέφτη: οι Γαλλικές Εκλογές και η “Διεθνής της Ακροδεξιάς”»


Δημοσιεύτηκε στο Έθνος

Ανοικτή συζήτηση πραγματοποιεί το Διοικητικό Συμβούλιο του SolidarityNow με θέμα: “Η Ευρώπη στον καθρέφτη: οι Γαλλικές Εκλογές και η “Διεθνής της Ακροδεξιάς”.

 

Πριν από την εκδήλωση, η οποία θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, στις 18.00 στο Ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα), θα απονεμηθεί Βραβείο της Κοινωνίας των Πολιτών στον Amed Khan, ανθρωπιστή, ιδρυτή του Elpida Home.

 Ομιλητές θα είναι οι: Karim Amellal, Συγγραφέας, Ινστιτούτο Πολιτικών Μελετών (Παρίσι), Jean-François Bayart, Πολιτικός επιστήμονας, Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Διεθνών & Αναπτυξιακών Μελετών (Γενεύη), Jean-Paul Gautier, Ιστορικός, διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών, Ερευνητής για την Ακροδεξιά στη Γαλλία, Adéa Guillot, Δημοσιογράφος, Ανταποκρίτρια στην Ελλάδα των Le Monde, Arte και Le Soir, Νίκος Σμυρναίος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας των ΜΜΕ, Πανεπιστήμιο Toulouse III-Paul Sabatier, και Δάφνη Χαλικιοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Συγκριτικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Reading.

Τη συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά με ταυτόχρονη διερμηνεία σε αγγλικά και γαλλικά, θα συντονίσει ο Κωστής Παπαϊωάννου, τ. Γενικός Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.