#ΟιΔικοίΜαςΉρωες είναι οι προσωπικές ιστορίες και μαρτυρίες των εργαζομένων στο ανθρωπιστικό πεδίο σε καιρό COVID-19


Το SolidarityNow εγκαινιάζει νέα σειρά podcasts για την «αθέατη» προσφορά 

των ανθρώπων στο πεδίο

 Πίσω από την ιστορία ενός Αφγανού που κατάφερε να συγκεντρώσει όλα του τα χαρτιά και να πάρει άσυλο στην Ελλάδα, μιας γυναίκας θύμα έμφυλης βίας που βρήκε τη δύναμη και έγινε στήριγμα για τις γυναίκες της κοινότητάς της, του χρόνια άνεργου που βρήκε δουλειά, του ανήλικου παιδιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έλαβε ιατροφαρμακευτική βοήθεια, κρύβονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι του SolidarityNow που εργάζονται στο πεδίο, πάντα στο πλευρό των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας. 

Σε όλους αυτούς είναι αφιερωμένη η νέα σειρά podcast της οργάνωσης, με τίτλο #ΔικοίΜαςΉρωες | #OurHeroes, μέσα από την οποία θα ακουστεί η φωνή και η  προσφορά τους στο ανθρωπιστικό πεδίο.  Το SolidarityNow, παρουσιάζει και συστήνει τους δικούς του «ήρωες» και «ηρωίδες» μέσα από τις δικές τους ιστορίες, έτσι όπως τις καταγράφουν και τις διηγούνται οι ίδιοι. Γιατί σε καιρό COVID, εκείνοι δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να βοηθούν εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Από την αρχή της πανδημίας, στη συνέχεια της καραντίνας και μέχρι σήμερα, τα προγράμματα και οι δράσεις του SolidarityNow δεν σταμάτησαν, αντίθετα συνεχίστηκαν με μεγαλύτερη ένταση και δημιουργικότητα ώστε να προσαρμοστούν στις συνθήκες και τις ανάγκες των ωφελούμενών μας. «Η ετοιμότητα της οργάνωσης οφείλεται στα γρήγορα αντανακλαστικά, στην εφευρετικότητα και την καλή διάθεση των εργαζομένων της, οι οποίοι ξεπερνώντας το προσωπικό προς όφελος του συλλογικού καλού, στάθηκαν και στέκονται στο ύψος των ειδικών αυτών περιστάσεων. Οι δικοί μας προσωπικοί αθέατοι ήρωες, που παλεύουν καθημερινά για τα αυτονόητα, για ίσα δικαιώματα, για την ίση πρόσβαση στην υγεία, στην εργασία, στα κοινά», αναφέρει η Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow, Αντιγόνη Λυμπεράκη. 

Ακούστε στα επεισόδια της σειράς podcast #ΔικοίΜαςΉρωες | #OurHeroes, την Ευαγγελία, τον Κωνσταντίνο, τη Μυρτώ, τη Βασιλική και την Αλεξάνδρα, τον Γιάννη, τη Μαρίνα, τον Γρηγόρη, την Εύη και την Κατερίνα, τη Μαρίκα και μερικούς ακόμα από τους αθέατους αυτούς ήρωες του SolidarityNow, που μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες της καθημερινότητάς τους όπως τις βίωσαν μέσα από τα διαφορετικά προγράμματα της οργάνωσης: στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, στα Κέντρο Αλληλεγγύης και στο πρόγραμμα Στέγασης.

  • Μπορείτε να ακούσετε τα podcasts -που συνεχώς ανανεώνονται- στο κανάλι του SolidarityNow στο YouTube:

  • Μπορείτε να διαβάσετε όλες τις ιστορίες -που συνεχώς ανανεώνονται- στο site της οργάνωσης:

https://www.solidaritynow.org/anthropines-istories/

*Το πρόγραμμα Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας του SolidarityNow υλοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και τη χρηματοδότηση της ΕΕ.

*Το Πρόγραμμα ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης

*Tο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας χρηματοδοτείται από το EEA and Norway Grants, με διαχειριστή της δωρεάς τους HumanRights360 και ΣΟΛ CROWE.  Το ΚΑΑ υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων.