Ανάπτυξε τις Ψηφιακές σου Δεξιότητες!


SolidarityNow: Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα που ανταποκρίνονται

στη σύγχρονη αγορά εργασίας για όλους

Αθήνα, 31 Μαΐου, 2019

Αν γνωρίζετε αγγλικά, έχετε διάθεση για μάθηση με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο και επιθυμείτε να καθορίσετε οι ίδιοι το πρόγραμμα παρακολούθησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του SolidarityNow στο ακόλουθο λινκ https://www.solidaritynow.org/digital_skills/, και ενημερωθείτε για τη νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία της οργάνωσης που απευθύνεται σε όλους.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της συνολικής συνεργασίας του SolidarityNow, ως πιστοποιημένης CISCO Networking Academy, με την εταιρεία Cisco, τη μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο των δικτύων, και της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης, που δίνει μια ακόμη ευκαιρία εκπαίδευσης σε 7 διαφορετικές θεματικές ενότητες που αφορούν στον ψηφιακό κόσμο.

Η εκπαίδευση παρέχεται με τη μορφή διαδικτυακών (online) μαθημάτων ώστε ο καθένας να διαμορφώνει το πρόγραμμα παρακολούθησής του σε χρόνο και τόπο που επιθυμεί.

Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν με δύο βασικές προϋποθέσεις:

 • η παρακολούθηση να ολοκληρωθεί στο διάστημα από 1 Ιουνίου έως 31 Αυγούστου και,
 • οι συμμετέχουσες/συμμετέχοντες να γνωρίζουν Αγγλικά -τη γλώσσα παράδοσης των μαθημάτων.

7 Σύγχρονες Θεματικές σχετικά με τον Ψηφιακό Κόσμο

 • Αποκτήστε Δεξιότητες Διασύνδεσης – Ψηφιακή Παιδεία: Χειρισμός Η/Υ, σύνδεση συσκευών, πρόσβαση σε e-mail & μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).
 • Μάθημα Επιχειρηματικότητας: Ανάπτυξη επιχειρηματικού τρόπου σκέψης, διεύρυνση ευκαιριών απασχόλησης και προώθηση επαγγελματικής καριέρας.
 • Εισαγωγή στην Ασφάλεια του Διαδικτύου: Προστασία προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Βασικές αρχές της Κυβερνασφάλειας: Διαδικασίες και πρακτικές ασφάλειας πληροφοριών και δικτύων.
 • Internet of Things (IoT): Εξέλιξη του Διαδικτύου, διασύνδεση ανθρώπων-διαδικασιών-δεδομένων και πραγμάτων. Νέες ευκαιρίες απασχόλησης μέσα από το IoT και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.
 • Περιβάλλον Linux: Βασικές γνώσεις της τεχνολογίας Linux – μια πολύτιμη δεξιότητα που απαιτείται στη σταδιοδρομία στον τομέα της πληροφορικής.
 • Γίνε το Αφεντικό του Εαυτού σου: Μια σειρά 8 ενοτήτων, σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής μια επιτυχημένης επιχειρηματικής τεχνολογίας και την καθιέρωσή της ως  ψηφιακού επιχειρηματία (technopreneur).

«Αυτός ο νέος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων αποτελεί μια ακόμη εκπαιδευτική πρωτοβουλία του SolidarityNow που ανταποκρίνεται στη σύγχρονη αγορά εργασίας και τις απαιτήσεις της. Απευθύνεται σε όλους, ειδικούς και μη, και αφορά τόσο σε ευρύτερου όσο και σε εξειδικευμένου ενδιαφέροντος θεματικές, χρήσιμες στον κάθε συμμετέχοντα ανάλογα με τις ανάγκες του», σημειώνει η Ειρήνη Σπανοπούλου, ειδική σε θέματα ΙΤ και συντονίστρια του προγράμματος της οργάνωσης και συνεχίζει: «Το SolidarityNow φέρνει την εκπαίδευση ακόμη πιο κοντά σε όλους, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενίσχυση του επαγγελματικού προφίλ όποιου επιθυμεί να ακολουθήσει απλά βήματα προόδου».

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

 • Δηλώστε τη συμμετοχή σας στη θεματική ενδιαφέροντός σας: https://www.solidaritynow.org/digital_skills/
 • Δημιουργήστε μόνοι σας το πρόγραμμα παρακολούθησης και ολοκληρώστε τη θεματική που επιλέξατε στον τόπο και το χρόνο που επιθυμείτε (μέχρι 31/8/2019)
 • Συνδεθείτε με την παγκόσμια κοινότητα της Cisco Networking Academy των ψηφιακών επιχειρηματιών
 • Προσθέστε το νέο σας πιστοποιητικό στο βιογραφικό σας
 • Γίνετε μέλος μιας μεγάλης κοινότητας ανθρώπων που υποστηρίζουν στην πράξη τη δια βίου μάθηση.