Βρήκε ξανά την ακοή της, αλλά και το χαμόγελό της


Η 12χρονη A. από το Αφγανιστάν ζει με την οικογένειά της στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων της Ριτσώνας. Η μητέρα της ανησυχούσε το τελευταίο διάστημα, γιατί η ανήλικη κόρη της έχει βαριά βαρηκοΐα και αυτό καθιστά δύσκολη έως και αδύνατη την επικοινωνία της με τους άλλους. Η νεαρή έφηβη είχε απομονωθεί από τον περίγυρό της, αδυνατούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα της στο σχολείο, δεν μπορούσε να δημιουργήσει φιλίες και προτιμούσε να μένει μόνη στο δωμάτιο της, παίζοντας μόνο με τη μικρή της αδελφή. Για όλους τους παραπάνω λόγους, κρίθηκε απαραίτητη η ψυχοκοινωνική υποστήριξη της Α. από την ομάδα των ειδικών του SolidarityNow που βρίσκεται στη δομή.

Μετά από επίσκεψή της σε κλινικό ακουολόγο, αποφασίστηκε ότι πρέπει να φορέσει ακουστικά βαρηκοΐας με σκοπό να ανακτήσει την ακοή της. Όμως τα εμπόδια ήταν αρκετά και η αρχική αισιοδοξία της Α. ότι βρέθηκε λύση, δεν κράτησε πολύ.

Η καλή είδηση δεν άργησε να φτάσει όμως! Βρέθηκε ένα κατάστημα ακουστικών βαρηκοΐας ο ιδιοκτήτης του οποίου προσφέρθηκε να κάνει δωρεάν το δοκιμαστικό του ακουστικού στην Α., για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποιο κατάλληλο ακουστικό για εκείνη.

Η ημέρα της δοκιμής του ακουστικού για την A. ήταν η μέρα που άρχισε ξανά να φωτίζεται το πρόσωπό της! Αφού βρέθηκε το ακουστικό που ταιριάζει με τον βαθμό βαρηκοΐας και τις αναλογίες του αυτιού της, ο υπεύθυνος του καταστήματος αποφάσισε τη δωρεά αυτού προς την Α.! Η ομάδα μας επισκέφθηκε με την ανήλικη το κατάστημα για να παραλάβει το ακουστικό της. Η A. συστήθηκε με ενθουσιασμό και ευγνωμοσύνη, «είμαι η A. και είμαι 12 ετών»Πέρα από την ακοή της η μικρή Α. βρήκε ξανά και το χαμόγελό της!

Εμείς ευχαριστούμε πάρα πολύ την εταιρεία GP Medicals – Χ. ΓΑΖΗ – Ν. ΠΑΠΠΑΣ Κ ΣΙΑ Ο.Ε. για το δώρο που έκαναν στη μικρή μας ωφελούμενη και για την αρωγή στο έργο μας.

*Το πρόγραμμα “Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας” υλοποιείται από το SolidarityNow σε συνεργασία με τη UNICEF Greece και τον IOM Greece και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.