Άρθρο | Το SolidarityNow υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις


Το SolidarityNow υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις του ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων και εντάχθηκε στον κατάλογο των μελών του Diversity Charter Greece.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που από σήμερα αποτελούμε και εμείς μέλος της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για τη Διαφορετικότητα και του Diversity Charter Greece. Στο #SolidarityNow οραματιζόμαστε μια κοινωνία ανοιχτή, χωρίς αποκλεισμούς όπου η διαφορετικότητα και η ετερότητα έχουν θετικό πρόσημο και ενισχύουν τη ζωή όλων μας. Για εμάς στο SolidarityNow, η συμπερίληψη είναι θεμελιώδης αξία που υπερασπιζόμαστε καθημερινά μέσα από τα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούμε», δήλωσε Μαριλύν Πολένα, Γενική Διευθύντρια της οργάνωσης.

«To SolidarityNow, η οργάνωση που δραστηριοποιείται με σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ώστε να ξαναχτίσουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια και προοπτικές,  υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Η οργάνωση που έχει στη φιλοσοφία της το σεβασμό, την υπεράσπιση και την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι πάνω από λογικό να είναι μέλος και συνεργάτης της Χάρτας Διαφορετικότητας. Είμαστε σίγουροι ότι η υπογραφή της Χάρτας είναι μόνο η αφετηρία για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων σε αυτήν την κατεύθυνση. Τους υποδεχόμαστε με χαρά», υπογράμμισε ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας, πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της Διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις, ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2019. Η Ελλάδα έγινε η 23η χώρα που υπεγράφη η Χάρτα. Στόχος της είναι να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας, υλοποιείται από το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο για τη Διαφορετικότητα και την Ενσωμάτωση – D & I.