ΔΩΡΗΤΕΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

UNICEF
Η UNICEF στηρίζει και χρηματοδοτεί τα προγράμματα "Μονοπάτι για Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση" και Ukraine CP support.
ΔΟΜ
Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στηρίζει το πρόγραμμα HELIOS. Μέχρι το τέλος του 2023, στήριζε και το πρόγραμμα HARP, που περιλάμβανε τη λειτουργία "Φιλικών Χώρων για τις Γυναίκες", υπηρεσίες απασχολησιμότητας και νομική υποστήριξη.
UNHCR
H Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες χρηματοδοτεί το πρόγραμμα BRC Livelihoods. Επίσης, στήριξε τη λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Προσφύγων (BRC) έως και τον Ιανουάριο 2022 και το Πρόγραμμα Στέγασης & Υπηρεσιών σε όλη την Ελλάδα έως τον Αύγουστο 2021.
EEA GRANTS
Tα EEA Grants χρηματοδοτούν το πρόγραμμα Active Citizens Fund, το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας, και το πρόγραμμα Αμαρό Μαγκιπέ και διμερής πρωτοβουλίες με οργανώσεις από τη Νορβηγία.
KAHANE FOUNDATION
Το Kahane Foundation χρηματοδοτεί την υπηρεσία Απασχόλησης του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, από 1/7/2023 έως 30/6/2024.
ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, μέσω του προγράμματος BUILD, υποστηρίζει την υλοποίηση του Τζαφ Ανγκλάλ από το SolidarityNow και την ΑΜΚΕ REVMA.
PICUM
Με την υποστήριξη της Πλατφόρμας για τη διεθνή συνεργασία για τους μετανάστες χωρίς χαρτιά (PICUM) και τη χρηματοδότηση του Robert Bosch Stiftung, το SolidarityNow σε συνεργασία με το Generation 2.0 for Rights, Equality and Diversity υλοποιούν το έργο “Αποκαλύπτοντας τους αθέατους ευάλωτους μετανάστες εργαζόμενους”.
Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση
Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ.Λάτση υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος Thess Volunteer.
IsraAID Germany
Η IsraAID Γερμανίας συνεργάζεται με το SolidarityNow για την υλοποίηση προγράμματος υποστήριξης ασυνόδευτων ανηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα. Η IsraAID Γερμανίας παρέχει επίσης εργαστήρια για το προσωπικό της οργάνωσης ή/και εθελοντές σε θέματα όπως οι πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, οι δεξιότητες επικοινωνίας, το άγχος και η ψυχική ανθεκτικότητα & υποστηρίζει και δράσεις της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η Αναπτυξιακή ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ υποστηρίζει την υλοποίηση εκπαιδευτικών, και άλλων δράσεων, στη Θεσσαλονίκη.
Eurolife FFH
Η Eurolife FFH υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος «ΜΑΜΑ - Στηρίζουμε τις νέες και μέλλουσες μαμάδες». Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση νέων και μελλουσών μητέρων και των συντρόφων τους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε θέματα σχετικά με τη γονεϊκότητα, τη διατροφή και τη φροντίδα των παιδιών και υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το 2023.
Alpha Bank
Η Alpha Bank υποστηρίζει την υλοποίηση του προγράμματος "Γεφυρώνοντας το κενό", που στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση ατόμων που δεν έχουν ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εργασία, με ιδιαίτερη έμφαση στις άνεργες γυναίκες που προέρχονται από ευάλωτα περιβάλλοντα.
Kerakoll Hellas
Η εταιρεία Kerakoll Hellas υποστήριξε την αποστολή του SolidarityNow στην Αντάκια της Τουρκίας, στο πλευρό των σεισμόπληκτων όπως και άλλων δράσεων της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα υποστήριξε την υλοποίηση του προγράμματος "Η Φροντίδα του Τραύματος μέσω του Παιχνιδιού (Healing Play)".
Dialectica
Η εταιρεία Dialectica υποστήριξε το έργο του SolidarityNow για την παροχή άμεσης βοήθειας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.
efood
Το efood υποστήριξε την αποστολή του SolidarityNow στην Αντάκια της Τουρκίας, στο πλευρό των σεισμόπληκτων, με τη δωρεά εξοπλισμού.
ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υποστήριξε με δωρεά του τη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, από 1/8/2021 έως 31/7/2022, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19, για την Καταπολέμηση των Συνεπειών της Πανδημίας.
OPEN SOCIETY FOUNDATIONS/OSIFE
To Open Society Foundations έχει χρηματοδοτήσει τη λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας και επιμέρους εκπαιδευτικές δράσεις του SolidarityNow.
ΔΕΣΜΟΣ
Η οργάνωση ΔΕΣΜΟΣ χρηματοδότησε το 2021, μία θέση απασχόλησης ενός άνεργου νέου στο SolidarityNow, μέσω του προγράμματος “Δεσμός για τους Νέους” και υποστηρίζει διάφορες δράσεις με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.
Shapiro Foundation
Το Ίδρυμα Shapiro συνεργάστηκε με το SolidarityNow στη Θεσσαλονίκη για την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος που αφορά στους νεοεισερχόμενους νέους στην αγορά εργασίας.
FOCUS Humanitarian Assistance
Η FOCUS Humanitarian Assistance υποστήριξε την υλοποίηση ενός προγράμματος νομικής βοήθειας στη Θεσσαλονίκη από 01/12/2021 έως 31/03/2023.
STAR UK
Το πρόγραμμα STARTnow υλοποείται σε συνεργασία με την STAR UK, που έχει ως κύριο σκοπό να φέρει σε επαφή πρόσφυγες και φοιτητές, να ενθαρρύνει και να εκπαιδεύσει τους φοιτητές ώστε να παρέχουν ουσιαστική βοήθεια στους πρόσφυγες.
Δήμος Βαρκελώνης
Ο Δήμος Βαρκελώνης συγχρηματοδότησε το πρόγραμμα Bridging Rainbow
Ίδρυμα ACSAR
To Ίδρυμα ACSAR συγχρηματοδότησε το πρόγραμμα Bridging Rainbow
EPIM
To European Program for Integration and Migration χρηματοδότησε το πρόγραμμα "Ακολουθώντας τα Βήματά τους – Following their Footsteps".
AIRBNB
Η Airbnb, η κορυφαία εταιρεία φιλοξενίας παγκοσμίως, σε συνεργασία με το SolidarityNow, εγκαινιάσαν τα Ανοιχτά Σπίτια στην Ελλάδα, μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα, που διευκολύνει τους ανθρώπους να ανοίξουν τα σπίτια τους σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους πληθυσμούς. Αρκεί μια επίσκεψη στο airbnb.com/welcome/refugees/, για όποιον επιθυμεί να μοιραστεί δωρεάν τον χώρο του, ανοίγοντας το σπίτι του.
HELP REFUGEES
Η ΜΚΟ Help Refugees χρηματοδότησε ένα πρόγραμμα που παρέχει διαμονή σε 6 οικογένειες που λαμβάνουν άσυλο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη στην τοπική κοινωνία.
MICROSOFT
Η Microsoft, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνη της και των ενεργειών που πραγματοποιεί για τις ΜΚΟ, μας προμηθεύει τα αναγκαία για μας προϊόντα της σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.
DFID/START NETWORK
Υποστήριξε το πρόγραμμα Care4Solidarity
ERNST & YOUNG
Το EY4Solidarity είναι ένα βραχυπρόθεσμο έργο που χρηματοδοτείται από την EY (Ernst & Young Global Limited) και έχει ως άξονα τα Κέντρα Αλληλεγγύης του SolidarityNow. Στόχος των δραστηριοτήτων είναι η ανακούφιση των ευάλωτων και περιθωριοποιημένων ομάδων, καθώς και η ενίσχυση του πνεύματος αλληλεγγύης μέσα στην ίδια την εταιρεία.
CARE
H Care International συγχρηματοδότησε την παρέμβαση των Κινητών Μονάδων στο καταυλισμό προσφύγων στα Βασιλικά, χρηματοδότησε τα προγράμματα Care4Solidarity και InfoREF.
GIVMED
To GIVMED είναι το πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Μέσω της εφαρμογής GIVMED, ο χρήστης δηλώνει τα φάρμακα που θέλει να δωρίσει, ενημερώνεται για τον κοινωφελή φορέα που τα χρειάζεται και συντονίζει τη δωρεά μαζί του.
Το SolidarityNow προμηθεύεται δωρεάν τα απαιτούμενα για τα προγράμματά του φάρμακα από το GIVMED.
WESTERN UNION
H Western Union υποστηρίξε
εκπαιδευτικές δράσεις για πρό-
σφυγες που διαμένουν στην ευρύ-
τερη περιοχή του Σκαραμαγκά.
GUERRILLA FOUNDATION
To Guerrilla Foundation στήριξε
την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘‘Future
Interpreters” που απευθύνεται σε κοινοτικούς διερμηνείς στην
Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
ORGANISATION INTERNATIONALE DE LA FRANCOPHONIE
Χρηματοδότησε την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας σε αιτούντες άσυλο, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη (έναρξη Σεπτ.17)
GOOGLE
Οι εργαζόμενοι της Google στήριξαν με δωρεές τις δράσεις
του SolidarityNow.
INTERNATIONAL RESCUE COMMITTEE (IRC)
Συνεργασία σχετικά με το περιεχόμενο του www.refugee.info για την Ελλάδα, ιδίως όσον αφορά τις διαδικασίες ασύλου και τα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με τους πρόσφυγες (έναρξη
1η Σεπτεμβρίου.)
CITI FOUNDATION
Το Citi Foundation, μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του Pathways to Progress, υποστηρίζει οικονομικά την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος επιχειρηματικότητας για νέους με τίτλο Business For YOUth. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το SolidarityNow σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση Knowl και την υποστήριξη του International Rescue Committee (IRC).
ALLOU FUN PARK
To Allou Fun Park προσφέρει επανειλημμένα χαρά και διασκέδαση στους μικρούς και μεγάλους ωφελούμενούς μας με τη δωρεάν είσοδό τους και τη συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του πάρκου
IΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ
Το ΙΑΣΩ Παίδων προσφέρει δωρεάν πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στους μικρούς ωφελούμενους των προγραμμάτων μας στην Αθήνα.
BIC
Η BIC Hellas προσφέρει προϊόντα της για την κάλυψη αναγκών των προγραμμάτων μας.