ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Στο πλαίσιο της δράσης και της στρατηγικής του SolidarityNow, εντάσσεται και η αντίληψη ότι ως ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, είναι ευθύνη μας να στηρίζουμε με όποιον τρόπο μπορούμε τα μέλη της κοινωνίας μας που πλήττονται από καταστροφικά συμβάντα.

Συνυπολογίζοντας την καταστροφή που πλέον μπορεί να επιφέρει η κλιματική αλλαγή στη ζωή μας, αλλά και το ρίσκο να ζούμε σε μια σεισμογενή χώρα, το SolidarityNow έχει εντάξει στη λειτουργία των οργανικών θέσεων και το τμήμα έκτακτης ανταπόκρισης σε καταστροφές, τεχνολογικές, ανθρωπογενείς ή φυσικές.

Οι ομάδες μας που απαρτίζονται από επαγγελματίες στον χώρο της ανθρωπιστικής βοήθειας εκπαιδεύονται συνεχώς και βρίσκονται σε ετοιμότητα να απαντούν στο κάλεσμα της κοινωνίας, όταν αυτό απαιτείται και καλούνται να δράσουν προσφέροντας ανακούφιση σε πληγέντες στο πλαίσιο μιας μετά-έκτακτης συγκυρίας.

Οι κύριοι τομείς ανταπόκρισής μας αφορούν τις εξής πέντε συνθήκες : σεισμούς, πλημύρες, δασικές πυρκαγιές, μαζικές μετατοπίσεις/μετακινήσεις ανθρώπων και έκτακτα καιρικά φαινόμενα.