ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσφυγες καλούνται να καλύψουν τα κενά εργασίας και στον τουριστικό τομέα


Η δημοσιογράφος Νατάσα Καραθάνου, από το Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισκέφθηκε το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων (Blue Refugee Center) του SolidarityNow στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 5 Μαίου, για να παρακολουθήσει την Ημέρα Καριέρας που διοργανώθηκε από την οργάνωση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στόχος της Ημέρας Καριέρας ήταν να φέρει κοντά εργοδότες και πρόσφυγες που αναζητούν εργασία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 200 υποψήφοι και 15 εκπρόσωποι επιχειρήσεων.

Απόσπασμα από το άρθρο:

“Παράλληλα με τις συνεντεύξεις εργασίας, παρουσιάστηκαν προσωπικές εμπειρίες σχετικά με την εργασία στην Ελλάδα, από πρόσφυγες που ζουν και εργάζονται στη χώρα και ακολούθησε διάλογος μεταξύ εκπροσώπων από επιχειρήσεις και πρόσφυγες γύρω από τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην ελληνική αγορά εργασίας.

«Ο τουριστικός κλάδος ήταν εξαρχής πιο ανοιχτός με τους πρόσφυγες. Το σημαντικό είναι ότι φέτος, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που ζητούσαν προσωπικό από Ιούνιο ή Ιούλιο, προσέλαβαν πρόσφυγες για δουλειά από τον Απρίλιο λόγω μεγάλων ελλείψεων» υπογράμμισε η κ.Ασβεστά, Υπεύθυνη Απασχόλησης του SolidarityNow, προσθέτοντας ότι πολλοί πρόσφυγες που δούλεψαν τις προηγούμενες χρονιές σε τουριστικά καταλύματα, απέκτησαν εξειδίκευση και βρήκαν στη συνέχεια άμεσα εργασία.

Ολόκληρο το άρθρο: https://www.amna.gr/macedonia/article/728751/Prosfuges-kalountai-na-kalupsoun-ta-kena-ergasias-kai-ston-touristiko-tomea