Αφιέρωμα του SolidarityNow στις 16 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Έμφυλης Βίας


Το SolidarityNow τίμησε τις 16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία με μια σειρά ενεργειών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργάνωσαν οι Υπεύθυνες των Χώρων Γυναικών στα Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού & Οικογένειας που λειτουργεί η οργάνωση σε 14 ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη τη χώρα.

Μέσα από τις ενέργειες αυτές, οι γυναίκες που διαμένουν στους χώρους φιλοξενίας πήραν μέρος σε συζητήσεις ευαισθητοποίησης, μοιράστηκαν ενημερωτικό υλικό και αποτύπωσαν με προσωπικό τρόπο τις μορφές της έμφυλης βίας, αλλά και δυνατά μηνύματα ενάντια στη βία και υπέρ της στήριξης μεταξύ των γυναικών.

Οι 16 Ημέρες Ακτιβισμού ενάντια στην Έμφυλη Βία, ξεκίνησαν στις 25 Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών-, και διήρκησαν έως την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 10 Δεκεμβρίου.

*Το Πρόγραμμα «Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας» του SolidarityNow υποστηρίζεται από τη UNICEF Greece και τον IOM Greece με τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.