Δυο γυναίκες μιλούν για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τη νέα τους πατρίδα, την Ελλάδα

Copyright SolidarityNow

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | 8 Μαρτίου 2022

Σε αυτή την ιστορία, το μήνυμα έρχεται από δυο γυναίκες από την Γκάνα και το Κονγκό που συναντήθηκαν στην Ελλάδα, τη νέα τους πατρίδα.

Δύο υπέροχες, «ηλιόλουστες» μαθήτριες στο «Εκπαιδευτικό Κέντρο Ένταξης» του SolidarityNow στην Αθήνα, που λειτουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS*, μιλούν για το τί σημαίνει για αυτές «γυναίκα» και στέλνουν το μήνυμά τους, με αφορμή τη φετινή 8η Μαρτίου.

«Η γυναίκα είναι και μητέρα. Και μητέρα είναι αυτή που φέρνει στον κόσμο τόσο τον άντρα όσο και τη γυναίκα. Είναι δημιουργός. Μια γυναίκα είναι δυνατή, φροντίζει και ενδυναμώνει όσους είναι γύρω της. Αν μπορούσα να πω κάτι στις άλλες γυναίκες θα ήταν να είναι δυνατές και να μη ντρέπονται για το σώμα τους, ακόμα και αν δεν είναι γυμνασμένες ή δυνατές σωματικά. Επίσης θα τους έλεγα ότι  μπορούν να καταφέρουν τα πάντα»!

H 27χρονη Α. από τη Γκάνα είναι μητέρα ενός παιδιού. Έχει ξεκινήσει πρόσφατα μαθήματα στο Κέντρο και έχει ήδη διακριθεί για τις εξαιρετικές επιδόσεις της σε αυτά!

 «Οι γυναίκες είμαστε δυνατές. Δίνουμε φροντίδα όχι μόνο στα παιδιά μας αλλά και σε όσους είναι γύρω μας. Μια γυναίκα μπορεί να καταφέρει τα πάντα αρκεί να το πιστέψει.  Εμένα τώρα όνειρό μου είναι να βρω μια δουλειά και να βιώσω νέες εμπειρίες. Έχω υπομονή και θέληση. Αυτό που θα ήθελα είναι να αποτελέσω θετικό πρότυπο για άλλες γυναίκες. Να με αναφέρουν και να είμαι μια γυναίκα παράδειγμα. Θέλω να πω σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να μη φοβούνται

Η 25χρονη W. από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, είναι μια συνεπής μαθήτρια του «Εκπαιδευτικού Κέντρου Ένταξης» της οργάνωσης στην Αθήνα, γεμάτη όνειρα!

* To SolidarityNow είναι βασικός εταίρος υλοποίησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM Greece), στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS που υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.