“Καθώς η πανδημία υποχωρεί, αφήστε τους μετανάστες να μετακινηθούν ξανά”, The Economist


“Όπου είναι ασφαλής η υποδοχή τουριστών είναι ασφαλής και η υποδοχή μεταναστών”.

Άρθρο στον Economist, με θέμα την πανδημία και τις επιπτώσεις της (και) στη μετακίνηση των μεταναστευτικών πληθυσμών. Στο άρθρο υπογραμμίζεται η ανάγκη της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, ακόμα και μετά από μια πανδημία που έχει ακινητοποιήσει τον κόσμο, αλλά ταυτόχρονα κάνει πολλούς να εκτιμήσουν τα οφέλη της κινητικότητας.

“Κάθε χώρα στον κόσμο έκλεισε εντελώς ή εν μέρει τα σύνορά της από την έναρξη της πανδημίας. Συνολικά, έχουν εκδοθεί περισσότεροι από 65.000 περιορισμοί σε ό,τι αφορά την κινητικότητα. (…)

Ανοίξτε τα παράθυρα, ανοίξτε τις πόρτες

Ορισμένες χώρες ενδέχεται να καταλήξουν πιο “ανοιχτές” μετά την πανδημία από ό,τι ήταν πριν. Η Ιαπωνία επιτρέπει στους ξένους «ασκούμενους», όπως καλεί τους μετανάστες εργαζόμενους, να αλλάξουν θέσεις εργασίας. (…)
Όταν εξαφανιστεί ο κορωνοϊός, η μετανάστευση θα εξακολουθήσει να είναι όπως ήταν πριν: ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να ανυψώσει τις φτωχές χώρες, να αναζωογονήσει τις πλούσιες, και να διαδώσει νέες ιδέες σε όλο τον κόσμο. Μια πανδημία δεν είναι λόγος να την εγκαταλείψουμε”.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας.