Νέα Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow αναλαμβάνει η κα Αντιγόνη Λυμπεράκη


«Αισθάνομαι την ευθύνη να συνεχίσω και να διευρύνω το σημαντικό έργο που έχει πετύχει το SolidarityNow»

Καθήκοντα νέας Γενικής Διευθύντριας στο SolidarityNow αναλαμβάνει μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που συνήλθε στις 23 Μαρτίου 2018, η κα Αντιγόνη Λυμπεράκη, με κύριο στόχο να συνεχίσει δυναμικά και να διευρύνει το πολύπλευρο έργο και τις δράσεις της οργάνωσης στο ανθρωπιστικό πεδίο.

«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου μας, καλωσορίζω και χαιρετίζω με μεγάλη χαρά την Αντιγόνη Λυμπεράκη στη θέση της νέας Γενικής Διευθύντριας στο SolidarityNow. Η κα Λυμπεράκη, η οποία διετέλεσε μέλος του ΔΣ της οργάνωσης από την αρχή ίδρυσής του, συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση και στη χάραξη της στρατηγικής που οδήγησε στο σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα στο πλευρό των πιο ευπαθών συνανθρώπων μας», σημειώνει ο κ. Στέλιος Ζαββός, Πρόεδρος του SolidarityNow. «Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι διακεκριμένη καθηγήτρια Οικονομικών, ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών, με εμπειρία σε διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις. Η εμπειρία και οι γνώσεις της μάς δίνουν τη βεβαιότητα ότι από τη νέα της θέση θα συμβάλλει δυναμικά ώστε το SolidarityNow να υπηρετεί το όραμα μιας ανοικτής και δημοκρατικής κοινωνίας που στηρίζεται στην έμπρακτη αλληλεγγύη. Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα».

«Αναλαμβάνω αυτή τη νέα θέση με πολύ μεγάλη χαρά και ταυτόχρονα μεγάλη αίσθηση ευθύνης», επισημαίνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη και συνεχίζει: «Χαράς, γιατί συνεργάζομαι καθημερινά με ικανές και αξιόλογες ομάδες στο πεδίο και στα γραφεία για να σχεδιάσουμε από κοινού προγράμματα με σκοπό να προσφέρουμε αποτελεσματικότερη βοήθεια σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη. Την ίδια στιγμή αισθάνομαι τη μεγάλη ευθύνη που μου αναλογεί για να συνεχίσω και να διευρύνω το πολύ σημαντικό έργο που έχει πετύχει μέχρι σήμερα το SolidarityNow στα πέντε χρόνια δραστηριοποίησής του στην Ελλάδα».

Και τονίζει: «Στόχος μας είναι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις με την αρμονική ενσωμάτωση των προσφύγων στην κοινωνία μας μέσω της πρόσβασής τους στην εκπαίδευση και στην εργασία. Σταθερός μας γνώμονας για το μέλλον είναι να αγκαλιάσουμε και να προσφέρουμε στήριξη σε ακόμα περισσότερες ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Γιατί ο σκοπός μας είναι ένας: να τους δώσουμε δύναμη για να διεκδικήσουν αύριο τη δική τους ζωή, έτσι όπως την ονειρεύτηκαν».

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη ήταν Εκτελούσα Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow από τον Οκτώβριο του 2017. Παράλληλα, είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομία των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και M. Phil στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Sussex. Διετέλεσε βουλευτής το 2015.

Τα σημερινά ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η γήρανση του πληθυσμού, η μετανάστευση και η γυναικεία οικονομική δραστηριότητα. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διακρατική «Έρευνα για την Υγεία, τη Γήρανση και Συνταξιοδότηση και την Ευρώπη (SHARE)», ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ακτιβίστρια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid Hellas, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αφρική.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του SolidarityNow αποτελείται από τους:

Ζαββό Στέλιο – Πρόεδρο

Αλιβιζάτο Νίκο – Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου/Πανεπιστήμιο Αθηνών, Βιδάλη Ευθύμιο – Επιχειρηματία, Διαμαντούρο Νικηφόρο – Ομότιμο Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης/Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δοξιάδη Αρίστο – Εταίρο/Venture Capital Investor, Καβουνίδη Τζένη – Ερευνήτρια/Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών/Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ματσαγγάνη Μάνο – Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών/Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομικού Καλυψώ – Επιχειρηματία, Χρήστο Ροζάκη-Καθηγητή Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου/Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρο Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης,  Τριανταφυλλίδου Άννα – Καθηγήτρια/Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας.