Ράδιο Κ: Το SolidarityNow και η τοξική θύελλα


Η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow, δίνει συνέντευξη στον δημοσιογράφο της Καθημερινής, Μιχάλη Τσιντσίνη, σχετικά με το έργο της οργάνωσης από το 2013 μέχρι και σήμερα και απαντά στο θέμα των ημερών που είναι η κακοήθης και συντονισμένη επίθεση που δέχθηκε το SolidarityNow τις προηγούμενες μέρες:

«(…) Θίχτηκε η ουσία της δουλειάς που κάνουμε – και η ουσία της δουλειάς που κάνουμε βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Χρειαζόμαστε να κολυμπάμε σε έναν μικρόκοσμο εμπιστοσύνης για να έχουμε την αξιοπιστία να πλησιάσουμε, να ακούσουμε και να βοηθήσουμε ανθρώπους. Οι ευάλωτοι άνθρωποι χρειάζεται να έχουν εμπιστοσύνη για να μπορέσουν να μας αφήσουν να τους υποστηρίξουμε. (…)  Όλα αυτά τα καταρρακώνει αυτού του είδους η επίθεση και γι’ αυτό μας έθιξε στον πυρήνα της ύπαρξής μας. (…)

«(…) Γιατί στο τέλος εάν κάποιος που πιστεύει ότι έχει δίκιο, απολύτως δίκιο, δεν προσφύγει στη δικαιοσύνη δεν είναι μόνο ότι δείχνει δειλία, δεν είναι μόνο ότι αφήνει εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που έχει στην ευθύνη του, είναι ότι δείχνει και μια τρομερή έλλειψη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη. Και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να δώσω αυτή την εντύπωση γιατί στη ζωή μου, πορεύομαι βέβαια σαν άνθρωπος και σαν πολίτης, αλλά είμαι πάντα μια δασκάλα και σκέφτομαι και το συμπέρασμα, το πρότυπο που προκύπτει. Δεν θέλω καθόλου να σκεφτεί κανείς  ή ότι φοβάμαι ή ότι περιφρονώ ή ότι δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ή ότι αφήνω τους εργαζόμενους μου να τους λένε «α ώστε κυκλώματα παιδεραστίας;», όταν έχουν τόσο δύσκολη και σημαντική δουλειά να κάνουν.»

Ακούστε το podcast, στο ακόλουθο link: https://www.kathimerini.gr/visual/podcasts/561277321/h-solidarity-now-kai-i-toxiki-thyella/.