Το προσφυγικό και οι στόχοι της κυβέρνησης: Ν. Μηταράκης και Λ. Παπαγιαννάκης στο MEGA


(…) «Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή πολιτική στα ζητήματα ένταξης – κάθε φορά υπάρχει προσέγγιση εθνική και κάποιες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, άρα αυτή τη στιγμή η ένταξη βασίζεται σε κατ’ αποκοπή ενέργειες (project based).
Το πρόβλημα είναι η βιωσιμότητα της πολιτικής σχετικά με το ζήτημα – αυτή τη στιγμή η πολιτική που ισχύει στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμη, δεν έχει αρχή, μέση και τέλος, αλλά αποσπασματικές δράσεις. (…) Υπάρχουν ζητήματα τα οποία ναι μεν μπορεί να παρουσιάζονται ως επιτυχία, αλλά η παρουσίαση του συνολικού θέματος δεν μπορεί να γίνεται μονομερώς», υπογράμμισε ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Υπεύθυνος Συνηγορίας του #SolidarityNow, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα και μαρτυρίες για αυξημένες, παράνομες, και σε ορισμένες περιπτώσεις βίαιες επιχειρήσεις επαναπροώθησης μεταναστών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.
Και κατέληξε: «Θα πρέπει να κάνουμε μια ευρύτερη συζήτηση για το πώς διαχειριζόμαστε αυτό το θέμα, όχι το πρόβλημα, διότι η μετανάστευση δεν είναι πρόβλημα είναι η ανθρώπινη ιστορία μας, όλων μας».

Δείτε το απόσπασμα εδώ.