Το πρώτο μας μωρό!


Ο Ζ.Σ. έφθασε στη Σάμο τον περασμένο Μάρτιο, μαζί με την σύζυγο και την 3χρονη κορούλα τους. Δεν ήταν όμως οι τρεις τους. Η σύζυγός του Η. ταξίδεψε έγκυος στο δεύτερο μωρό τους, που ήρθε στον κόσμο στις 2 Μαΐου σε μαιευτήριο της Αθήνας.
Ήταν το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στο πρόγραμμα φιλοξενίας του SolidarityNow! Και το μωρό αυτό είχε στέγη, κρεβατάκι και όλα τα απαραίτητα για την καινούρια του ζωή. Οι γονείς χαρούμενοι και ανακουφισμένοι, κι όσοι ήμασταν κοντά τους δεν χορταίναμε να το κρατάμε αγκαλιά συγκινημένοι. Από τότε, το βλέπουμε να μεγαλώνει. Βλέπουμε την αδερφή του να ζηλεύει και να θέλει την προσοχή πάνω της, τη μαμά να θηλάζει και να φροντίζει τα παιδιά της, τον μπαμπά να είναι με ένα μόνιμο χαμόγελο και να βοηθάει.
Καθημερινά πράγματα δηλαδή, μιας οικογένειας που αν και ξεριζώθηκε βίαια από τον τόπο της, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της με το ένστικτο της ζωής και τη θέληση της συνέχειας. Και σήμερα περιμένουν απάντηση για το αίτημα μετεγκατάστασής τους σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, για να κάνουν το επόμενο βήμα.

Εάν κι ΕΣΥ θέλεις να φιλοξενήσεις έναν πρόσφυγα στο σπίτι σου, κάλεσέ μας 210 3233 816 ή στείλε email στο filoxenia@solidaritynow.org

To Πρόγραμμα Φιλοξενίας & Στέγασης Home for Hope υλοποιείται από το SolidarityNow με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και τη χρηματοδότηση από την ΕΕ.