Ο Badal, ο Iqbal και η δασκάλα τους η Χρύσα – Αφιέρωμα: «Πριν χτυπήσει το κουδούνι»


Ο Badal, ο Iqbal και η δασκάλα τους η Χρύσα μοιράζονται μαζί μας την εκπαιδευτική τους εμπειρία λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι και στο «Κέντρο Εκπαίδευσης & Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» του SolidarityNow στις Σέρρες.

Badal Ridhwan, 11 χρονών από το Iράκ

Τί έχεις μάθει μέχρι τώρα στο «Κέντρο Εκπαίδευσης & Δημιουργικών Δραστηριοτήτων»;
Μου αρέσει το Κέντρο γιατί μαθαίνω διαφορετικές γλώσσες, όπως ελληνικά και αγγλικά. Επίσης, γίνομαι καλύτερος στα μαθηματικά και είναι υπέροχο!

Υπάρχει μια αγαπημένη σου στιγμή στο Κέντρο;

Μου αρέσει που λαμβάνω βοήθεια με τις εργασίες για το σχολείο. Νιώθω χαρούμενος γιατί μπορώ να μαθαίνω και να διασκεδάζω ταυτόχρονα.

Iqbal Rayan, 14 χρονών από το Πακιστάν

Τί έχεις μάθει μέχρι τώρα στο «Κέντρο Εκπαίδευσης & Δημιουργικών Δραστηριοτήτων»;

Μαθαίνω πολλές γλώσσες, μαθαίνω πώς να συμπεριφέρομαι και επίσης γνωρίζω νέους ανθρώπους. Είναι πολύ σημαντικό γιατί μαθαίνω και μπορώ να πάρω ένα πιστοποιητικό που θα είναι χρήσιμο στο μέλλον. Επίσης, στο Κέντρο με βοηθούν με τον υπολογιστή μου και μου αρέσει που κάνουμε μαθηματικά που μπορώ να καταλάβω.

Υπάρχει μια αγαπημένη σου στιγμή στο Κέντρο;

Περνάω ωραία! Είμαι με τους φίλους μου, συζητάμε διάφορα θέματα και παρακολουθούμε βίντεο που μας βοηθούν να μάθουμε με ευχάριστο τρόπο!

Χρύσα Παραδείσου, δασκάλα από την Ελλάδα

Τί κάνουν τα «Κέντρα Εκπαίδευσης & Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» για τα παιδιά πρόσφυγες που δεν γινόταν πριν;

Κάνουμε μαθήματα που υποστηρίζουν την τυπική εκπαίδευση και υποστηρίζουν την ένταξη. Παράλληλα, το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει δραστηριότητες ψυχοκοινωνικής ένταξης, με στόχο την κοινωνικοποίηση των παιδιών και την ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιούμε μεθόδους συνδιδασκαλίας για να επιτύχουμε διατομεακότητα.

Υπάρχει κάποιο παιδί που θα παρουσιάζατε ως παράδειγμα επειδή έχει ανταποκριθεί καλά στη διδασκαλία που πραγματοποιείται στο Κέντρο;

Ο 11χρονος Redwan είναι μαθητής και μένει στη δομή των Σερρών τα τελευταία δύο χρόνια. Όταν άρχισε να έρχεται στα μαθήματά μας, δεν ήξερε καθόλου ελληνικά. Σήμερα όμως, με όπλο την έντονη επιθυμία του για μάθηση, σε συνδυασμό με το πλούσιο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, κατάφερε να αναπτύξει τις γλωσσικές του δεξιότητες και να επιτύχει ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Αυτό τον έχει κάνει ακόμη πιο ενεργό και συμμετοχικό στα μαθήματα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να βλέπεις τα παιδιά να είναι χαρούμενα και να αναπτύσσουν μαζί σου τις γλωσσικές και κοινωνικές δεξιότητές τους.

*Το πρόγραμμα «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» υλοποιείται από το SolidarityNow με στήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF Greece.