Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, 30 Ιουλίου: «Οι φιλίες δεν έχουν σύνορα»


#internationalfriendshipday

Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, 30 Ιουλίου: «Οι φιλίες δεν έχουν σύνορα»

Το SolidarityNow αφιερώνει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας στους ανθρώπους που κατάφεραν να γίνουν φίλοι κάτω από αντίξοες συνθήκες! Μέσα από σύντομες ιστορίες και φωτογραφίες, υπό τον γενικό τίτλο: «Οι φιλίες δεν έχουν σύνορα», διαβάζουμε και βλέπουμε τους φίλους και τη δύναμη που αντλούν μέσα από τη φιλία τους, μέσα από τις σελίδες της οργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα!

Μέσα από τη δημιουργία ισχυρών δεσμών είναι πιο δυνατό για τους ανθρώπους να ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της ζωής και στις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές -πόλεμο, φτώχεια, βία, καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.λπ. Ένας ενωμένος κόσμος μπορεί να οικοδομηθεί έχοντας θεμέλια πραγματικές φιλίες που έχουν τη δύναμη να ξεπερνούν σύνορα και διαχωρισμούς.

Οι εικονιζόμενοι μας μίλησαν για τη σημασία του να έχεις έναν αληθινό φίλο δίπλα σου και να τον αποδέχεσαι χωρίς να τον κρίνεις!

Οι οκτώ (8) ιστορίες φιλίας που θα παρουσιαστούν από σήμερα και για τις επόμενες οκτώ (8) ημέρες, είναι μεταξύ των ωφελούμενων των προγραμμάτων του SolidarityNow: «Όλα τα παιδιά στην εκπαίδευση»*, «Φιλικοί Χώροι για τις Γυναίκες» (πρόγραμμα HARP**) και HELIOS***, από πέντε (5) διαφορετικές ανοιχτές δομές φιλοξενίας (Ανδραβίδα, Διαβατά, Νέα Καβάλα, Θήβα, Βαγιοχώρι) και τα Ιωάννινα.

Ας διαβάσουμε τι μοιράστηκαν οι φίλοι μαζί μας στις σελίδες του SolidarityNow στα κοινωνικά δίκτυα!

**Το πρόγραμμα «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» υλοποιείται από το #SolidarityNow με στήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF Greece.

** Το πρόγραμμα «Φιλικοί Χώροι για τις Γυναίκες» υλοποιείται από το SolidarityNow με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM Greece) στο πλαίσιο του προγράμματος HARP.

***To SolidarityNow είναι βασικός εταίρος υλοποίησης του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (IOM Greece), στο πλαίσιο του προγράμματος HELIOS που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.