ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ | Το «Αμαρό Μαγκιπέ» για την Ενδυνάμωση Γυναικών και Νέων Ρομά, στην Κατερίνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά


Την Κυριακή 14  Απριλίου στην Κατερίνη, ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις της Δράσης “Αμαρό Μαγκιπέ” του SolidarityNow για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στις 8 Απριλίου.

H εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο του Πάρκου Κατερίνης έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα συμπερίληψης, καθώς και την κατάρριψη στερεοτύπων και προκαταλήψεων που συνδέονται με τους Ρομά.

Η Δράση “Αμαρό Μαγκιπέ” πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον “Φάρο του Κόσμου” και τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Δροσερού Ξάνθης “Η Ελπίδα”.

Η Δράση «Αμαρό Μαγκιπέ: Δράσεις για την Ενδυνάμωση Γυναικών και Νέων Ρομά» υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου Μικρό Σχέδιο Επιχορήγησης 1 «Ενδυνάμωση των Γυναικών και των Νέων Ρομά» του Προγράμματος «Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά» και επιχορηγείται από τα EEA Grants Greece (Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2014-2021).

Αναλυτικό πρόγραμμα

Κυριακή 14 Απριλίου 2024, Δημοτικό θέατρο πάρκου Κατερίνης

Έναρξη 18:00

Χαιρετισμοί

«Διάλογος μεταξύ γυναικών για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά» Γεωργία Καλπατζίδου Ειρήνη Ράπου ιδρυτικά μέλη της ΑΜΚΕ REVMA

Προβολές βίντεο με δράσεις στον οικισμό του Πέλεκα

Αφηγήσεις ανάγνωση ποιημάτων

Έκθεση με φωτογραφίες από τις γυναίκες του Πέλεκα

Στον χώρο θα παρουσιαστεί για τα μικρά παιδιά το παραμύθι «Η πεταλούδα Ειρήνη και η μυστική συνταγή» από την Ακριλένια Κάπου μέλος της ΑΜΚΕ REVMA