Ο Μπαρσάνκ στο Refugee Food Festival για δεύτερη φορά!

UNHCR

Σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου, ο Μπαρσάνκ μαγειρεύει στο πλαίσιο του δεύτερου Refugee Food Festival στο εστιατόριο «Άμα Λάχει», στο κέντρο της Αθήνας, και μας προσκαλεί να δοκιμάσουμε συνταγές του τόπου του.

Ο τόπος του είναι η Συρία. Τον γνωρίσαμε πέρυσι ως έναν από τους πέντε συμμετέχοντες του πρώτου Refugee Food Festival που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Ο Μπαρσάνκ που αγαπήθηκε από το αθηναϊκό κοινό για τα Συριακά πικάντικα πιάτα του επιστρέφει αυτή τη φορά σε άλλο εστιατόριο. Ο 26χρονος σεφ, μαγειρεύει συνέχεια, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται. Πώς έμαθε να μαγειρεύει και μάλιστα τόσο νόστιμα;

Η φοιτητική ζωή μακριά από το πατρικό του σπίτι στη Συρία έγινε η αρχή για να ανακαλύψει ο 26χρονος Μπαρσάνκ την κλίση του προς τη μαγειρική. Αρωγός του φυσικά, η μητέρα του: «Λατρεύω τη μαγειρική. Έμαθα να μαγειρεύω καλά με τη βοήθεια της μαμάς μου που μου έδινε οδηγίες από το τηλέφωνο».

Στο Ιράκ, όπου έζησε λίγα χρόνια, εργάστηκε ως σεφ σε ένα ξενοδοχείο 4 αστέρων – σχεδόν δεν τον άφηναν να φύγει πριν ταξιδέψει για την Ευρώπη!

Σήμερα, συγκατοικεί με άλλους δυο συμπατριώτες του στην Αθήνα, σπουδάζει, μαθαίνει ελληνικά και αγγλικά, αλλά το πρώτο πράγμα που κάνει το πρωί που ξυπνά είναι να σκεφτεί το μενού της ημέρας. Μαγειρεύει για όλους στο σπίτι και χαίρεται να δημιουργεί πιάτα με τη φαντασία του.


*Ο Μπαρσάνκ ζει σε ανεξάρτητο διαμέρισμα του SolidarityNow στο πλαίσιο του ESTIA-Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης Υποστήριξης για την Ένταξη και τη Στέγαση, το οποίο στηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).