Το SolidarityNow καλεί το αθηναϊκό κοινό σε ένα εργαστήριο ανακύκλωσης πλαστικών υλικών!


Το Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 μέχρι τις 13.00 σας περιμένουμε για να ζήσουμε μαζί μια ιδιαίτερη εμπειρία μέσα από μια δράση κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης!

Το SolidarityNow, με τη συνεργασία της Electra Energy Cooperative και της Precious Plastic Greece, οργανώνει ένα εργαστήριο ευαισθητοποίησης και πειραματισμού για την ανακύκλωση/αξιοποίηση πλαστικών υλικών. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Εκπαιδευτικό Διαπολιτισμικό Κέντρο «Διαδρομές», στην οδό Μπουκουβάλα 26, στους Αμπελόκηπους, όπου υλοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα του SolidarityNow στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Education Matters | Η Εκπαίδευση Μετράει, σε συνεργασία με την Almasar και την υποστήριξη του Φόρουμ Ανάπτυξης.

Φέρε μαζί σου ένα προϊόν από πλαστικό και δες το να μεταμορφώνεται, χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα τεμαχισμού/κοπής, τήξης και ανακύκλωσης πλαστικών προϊόντων! Σε αυτή την ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση, όλοι όσοι έρθουν θα ενημερωθούν για τη δημιουργική ανακύκλωση, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα με την καθοδήγηση των ειδικών να μεταμορφώσουν τα άχρηστα πλαστικά υλικά σε κάτι νέο, δημιουργικό και χρηστικό!

Πώς; Μια πλαστική σακούλα, μια πλαστική φιάλη, ένα πλαστικό κύπελλο θα αποκτήσουν άλλη μορφή και χρήση με τα μηχανήματα  της Precious Plastic Greece και την καθοδήγηση των ειδικών.

Η δράση συνδέεται με το Στόχο 12 για «Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή», έναν από τους 17 συνολικά Στόχους της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ και η εκδήλωση είναι μια κοινή διοργάνωση του SolidarityNow και της Ελληνικής Πλατφόρμας Ανάπτυξης.

**Στο πλαίσιο του δια βίου εκπαιδευτικού προγράμματος με τον τίτλο Education Matters|Η Εκπαίδευση Μετράει, που υλοποιείται από το Δεκέμβριο του 2017, το SolidarityNow προσαρμόζει δράσεις που ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες των συμμετεχόντων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και την εύρεση εργασίας. Ήδη, το 2017 περισσότερα από 2.200 άτομα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν στα pro bono προγράμματα του SolidarityNow, κυρίως για να μάθουν ελληνικά και αγγλικά -ένας αριθμός που αυξάνεται μέσα στο 2018.  

** Το Διαπολιτισμικό Κέντρο Διαδρομές βρίσκεται στην οδό Μπουκουβάλα 26, στην περιοχή Γκύζη/Αμπελόκηποι.