Στο Διαπολιτισμικό Κέντρο «Διαδρομές» Διανύονται Αποστάσεις Εκπαίδευσης και Γνώσης!

Giorgos Moutafis for SolidarityNow

Δύο νέα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα του SolidarityNow που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για ειδίκευση, Ανοιχτά σε Όλους

Το SolidarityNow κάνει πράξη το επόμενο βήμα, αυτό της κοινωνικής ένταξης προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις ευκαιρίες και τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση δεξιοτήτων όλων των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων -Ελλήνων και ξένων- παρέχοντάς τους δωρεάν πρόσβαση σε εξειδικευμένη γνώση.

Στο πλαίσιο του δια βίου εκπαιδευτικού προγράμματος με τον τίτλο Education Matters|Η Εκπαίδευση Μετράει, που υλοποιείται από το Δεκέμβριο του 2017, το SolidarityNow προσαρμόζει δράσεις που ανταποκρίνονται σε καθημερινές ανάγκες των συμμετεχόντων, με στόχο την ενίσχυση των δεξιοτήτων τους και την εύρεση εργασίας. Ήδη, το 2017 περισσότερα από 2.200 άτομα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν σε προγράμματα του SolidarityNow, κυρίως για να μάθουν ελληνικά και αγγλικά -ένας αριθμός που αυξάνεται μέσα στο 2018.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας, στο Διαπολιτισμικό Κέντρο «Διαδρομές», σε συνεργασία με την Almasar και την υποστήριξη του Φόρουμ Ανάπτυξης. Το Κέντρο «Διαδρομές» αποτελεί έναν κόμβο συνάντησης και συνύπαρξης ανθρώπων από διαφορετικές χώρες με κοινούς στόχους και ανάγκες.

«Η δική μας κοινωνία δεν κερδίζει βλέποντας τους νέους σαν ταξιδιώτες που έχασαν το τρένο και περιμένουν σε άχαρη αίθουσα αναμονής με κενό πίνακα ανακοινώσεων. Στην πραγματικότητα, η προσφορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών είναι εντελώς άσχετη από το πού τελικά θα βρίσκονται αυτές οι νέες και αυτοί οι νέοι σε μερικά χρόνια», λέει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow και επισημαίνει: «Αυτό που χρειάζονται, είτε μείνουν, είτε φύγουν, είναι δεξιότητες, αυτοπεποίθηση, όνειρα αλλά και στόχους. Η εκπαίδευση θα τους βοηθήσει να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά στη νέα τους πραγματικότητα αλλά και θα τους δώσει τη δύναμη για να διεκδικήσουν αύριο μια αξιοπρεπή εργασία και μια ζωή όπως την ονειρεύτηκαν. Είτε εδώ, είτε αλλού».

 Δύο Νέα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

  • IT Essentials | Τεχνικός Υπολογιστών & Δικτύων

Το SolidarityNow, πιστοποιημένη CISCO Networking Academy, δίνει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να αποκτήσει τα απαιτούμενα προσόντα για τη θέση του Τεχνικού Υπολογιστών σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς σήμερα.

Το πρόγραμμα με τον τίτλο Cisco IT Essentials: PC Hardware and Software, υλοποιείται σε συνεργασία με τη Cisco, τη μεγαλύτερη εταιρεία στο χώρο των δικτύων και την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, και δίνει τη δυνατότητα σε όσους/ες το παρακολουθήσουν να είναι ένα βήμα μπροστά στην αγορά εργασίας, και να αποκτήσουν τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστούν σαν τεχνικοί Η/Υ και Δικτύων σε περιβάλλοντα όπως επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα ή σαν ελεύθεροι επαγγελματίες στο χώρο τεχνικής υποστήριξης υπολογιστών.

  • By(e)plastic | Χειριστής μηχανημάτων Precious Plastic

Το SolidarityNow και η Electra Energy Cooperative, με τη συνεργασία της Precious Plastic Greece θα εκπαιδεύσει μια ομάδα ανθρώπων σχετικά με την ανακύκλωση/αξιοποίηση πλαστικών υλικών, μέσω της κατασκευής και της χρήσης σύγχρονων μηχανημάτων που επιτρέπουν την τήξη και την αναδιαμόρφωση ανακυκλωμένου πλαστικού σε νέα, εμπορεύσιμα προϊόντα.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να κατασκευάζουν τις εν λόγω μηχανές, να πειραματιστούν με την παραγωγή προϊόντων και να εξερευνήσουν τις αρχές λειτουργίας ένα εργαστηρίου ανακύκλωσης πλαστικών υλικών. Απώτερος σκοπός είναι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο ή έναν κοινωνικό συνεταιρισμό και να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν για να αναπτύξουν καινοτόμες πρωτοβουλίες, όπως η κατασκευή νέων ειδών και μηχανημάτων.

* Όλα τα προγράμματα που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του δια βίου εκπαιδευτικού προγράμματος “Education Matters”, απευθύνονται σε όλες και σε όλους και παρέχονται δωρεάν.

** Το Διαπολιτισμικό Κέντρο Διαδρομές βρίσκεται στην οδό Μπουκουβάλα 26, στην περιοχή Γκύζη/Αμπελόκηποι.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email: education@solidaritynow.org και ενημερωθείτε για τα τρέχοντα και τα μελλοντικά προγράμματα.