Μάθετε μια ξένη γλώσσα δωρεάν!


Το Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη (OLS) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη δίνει την ευκαιρία σε πρόσφυγες να μάθουν μια νέα γλώσσα και να ενισχύσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες!

Το Erasmus+ Διαδικτυακή Γλωσσική Υποστήριξη (OLS) προσφέρει online μαθήματα στις 18 ευρύτερα ομιλούμενες ευρωπαϊκές γλώσσες σε φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συμμετέχοντες σε προγράμματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης και σε νεαρούς εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επεκτείνει αυτή την υπηρεσία προς όφελος περίπου 100.000 προσφύγων για διάστημα μεγαλύτερο των 3 ετών. Η συμμετοχή είναι εθελοντική.

Ποιος μπορεί να συμμετάσχει;

  • Πρόσφυγες
  • Αιτούντες άσυλο
  • Μετανάστες
  • Κάτοχοι άδειας διαμονής
  • Χωρίς όριο ηλικίας

Όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρέπει αρχικά να ελέγξουν το επίπεδο των γλωσσικών τους γνώσεων μέσω της αξιολόγησης γλωσσικών ικανοτήτων. Αφού ολοκληρώσουν αυτήν την αξιολόγηση, αποκτούν πρόσβαση στα μαθήματα γλώσσας (εφόσον υπάρχει το επιθυμητό επίπεδο).

Η μέγιστη διάρκεια των μαθημάτων είναι 13 μήνες και περιλαμβάνει τις ακόλουθες γλώσσες:

  • Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ολλανδικά είναι διαθέσιμα από τα επίπεδα A1 έως C2.
  • Βουλγαρικά, Τσέχικα, Δανέζικα, Ελληνικά, Κροατικά, Ουγγαρέζικα, Πολωνικά, Ρουμανικά, Σλοβάκικα, Φινλανδικά και Σουηδικά προσφέρονται στο επίπεδο Α1.
  • Τα Πορτογαλικά είναι διαθέσιμα μέχρι το επίπεδο Β2.

Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν ηλεκτρονικά το ιστορικό της συμμετοχής τους και, εφόσον το επιθυμούν, να υποβληθούν σε δεύτερη αξιολόγηση γλωσσικών ικανοτήτων προκειμένου να ελέγξουν την πρόοδό τους στη γλώσσα. Η δεύτερη αξιολόγηση των γλωσσικών ικανοτήτων δεν είναι υποχρεωτική.

Τοποθεσία

Τα μαθήματα είναι online και μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή, tablet ή smartphone και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Κόστος

Τα μαθήματα είναι δωρεάν.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί επισκεφθεί το Blue Refugee Center, Ιωάννη Κωλέττη 25Δ στη Θεσσαλονίκη, όπου και μπορούμε να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία της εγγραφής.