Αφιέρωμα “Empower YOUth”: Η Ευρυδίκη πιστεύει ότι η αλλαγή είναι εφικτή


Μίλησέ μας για σένα. Τι σε έκανε να δηλώσεις συμμετοχή στο πρόγραμμα Empower YOUth;

Είμαι 24 χρονών, σπουδάζω εργοθεραπεία και είμαι στο 3ο έτος των σπουδών μου. Δήλωσα συμμετοχή, καθώς με προβληματίζουν κάποια ζητήματα που βιώνει η νεολαία. Θέλω να βρω λύσεις, θέλω να προσπαθήσω για κάτι καλύτερο και πιστεύω πολύ στη δύναμη της ομάδας. Όλοι εμείς που έχουμε βρεθεί εδώ μπορούμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα, γιατί ο καθένας από τη σκοπιά του βάζει το δικό του λιθαράκι.

Τι κρατάς από το Empower YOUth;

Καινούργιες ιδέες, νέες γνωριμίες,- κάτι που είναι πολύ σημαντικό για εμένα-, πολλή ενέργεια, αισιοδοξία και πίστη για αλλαγή!

Ποια ήταν η καλύτερή σου στιγμή στο πρόγραμμα;

Το καλύτερο σημείο του προγράμματος ήταν η δραστηριότητα στο πλαίσιο της οποίας έπρεπε να δημιουργήσουμε βίντεο με την τεχνική stop-motion. Σκοπός ήταν να φτιάξουμε το δικό μας βίντεο με θέμα ένα κοινωνικό ζήτημα που μας προβληματίζει. Έτσι συνεργαστήκαμε με όλη την ομάδα και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!

Θα ήθελες να μοιραστείς κάποια άλλη σκέψη σου μαζί μας;

Ερχόμενη εδώ σκεφτόμουν, εάν όλα αυτά που μας προβληματίζουν μένουν απλά στη θεωρία ή αν όντως μπορεί να γίνει κάτι και στην πράξη. Μέσα από αυτήν την εκπαίδευση και τη συνολική εμπειρία αισθάνομαι ότι πλέον έχω τα εφόδια να υλοποιήσω μερικές ιδέες μου, και όχι απλά να μείνουν σκέψεις και προβληματισμοί. Θα ήθελα να γίνω μια καλή εργοθεραπεύτρια και να μπορώ να βοηθάω τους ανθρώπους να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

*****

Το έργο “Empower YOUth”  υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund Greece με φορέα υλοποίησης το SolidarityNow και εταίρο τη νορβηγική οργάνωση Norsensus Mediaforum.

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund Greece έχουν αναλάβει από κοινού το  Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.