Η Φατιμά αγαπά το τρέξιμο και διακρίνεται!


Η Fatima Sadiqqi είναι 16 χρονών και κατάγεται από το Αφγανιστάν. Το περασμένο Σάββατο έτρεξε τα πρώτα 5 χιλιόμετρα στον 6ο Διεθνή Νυχτερινό Ημι-μαραθώνιο Θεσσαλονίκης κάνοντας ρεκόρ! Φορώντας τη μαντίλα της, διέσχισε τη γραμμή τερματισμού σε 00:13:56 γράφοντας ιστορία, ως η μοναδική γυναίκα πρόσφυγας κάτω των 18 ανάμεσα στις Ελληνίδες συμμετέχουσες.

Η Fatima αγαπά το τρέξιμο! Όταν ήταν στο Αφγανιστάν έτρεχε για προσωπική της ευχαρίστηση. Τη συναντήσαμε λίγες ώρες πριν τον αγώνα και μιλήσαμε μαζί της για τη μεγάλη αυτή μέρα. «Μου αρέσει να αγωνίζομαι! Το όνειρό μου είναι να γίνω αληθινή πρωταθλήτρια, αυτός είναι ο στόχος μου!» είπε και στάθηκε με αυτοπεποίθηση μπροστά στον φακό. «Σήμερα θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους συμπατριώτες μου, θέλω να τους πω ότι πρέπει να αθλούνται!» Η Fatima είναι ατρόμητη, έχει κίνητρα και κυνηγάει τα όνειρά της!

Το SolidarityNow είναι περήφανο για τη Fatima και την υπόλοιπη ομάδα των εφήβων και των γονιών του που συμμετείχαν σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός που έχει αλλάξει θετικά τη ζωή της πόλης! Αυτός ο ημιμαραθώνιος στρώνει το έδαφος για περισσότερη ισότητα και ίσες ευκαιρίες. Πρόσφυγες και μετανάστες έδειξαν το Σάββατο ότι παρά τις δυσκολίες που έχουν αντιμετωπίσει, μπορεί να συνεισφέρουν στην κοινωνία με τα ταλέντα τους, τις ικανότητές τους και το πάθος τους για ζωή!