Βρίσκοντας σταθερό έδαφος: Η ολιστική υποστήριξη ως το πρώτο βήμα για την επιτυχία


Ο Α., 45 ετών από την Ελλάδα, είναι ενεργός στον καλλιτεχνικό τομέα και απευθύνθηκε στις υπηρεσίες του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας, αναζητώντας μια πιο σταθερή εργασία με συνεπή μισθοδοσία. Ξεκίνησε τις συνεδρίες με τον σύμβουλο απασχόλησης, ετοίμασε το βιογραφικό του και συμμετείχε επιτυχώς στις Ημέρες Απασχόλησης, που διοργάνωσε το SolidarityNow και η Odyssea, όπου και πραγματοποιήθηκαν επί τόπου συνεντεύξεις.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, επισκέφτηκε εκ νέου το Κέντρο, επιζητώντας επείγουσα συνάντηση με σύμβουλο. Εμφανώς αναστατωμένος και σχεδόν σε κατάσταση σοκ, ανέφερε ένα νομικό θέμα που είχε προκύψει εκτάκτως, το οποίο τον έφερε σε απόγνωση.

Ο κύκλος αλληλεγγύης για τον Α.

Κατά τη συνάντηση, διασυνδέθηκε με την ψυχολογική υπηρεσία για να ενδυναμωθεί και ταυτόχρονα με τη νομική ομάδα για τις ενέργειες που έπρεπε να ακολουθήσει. Η νομικός τού περιέγραψε τα επόμενα βήματα που χρειαζόταν να γίνουν και παράλληλα ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ψυχολόγο του Κέντρου.

Το βιογραφικό του διαβιβάστηκε από τους συμβούλους απασχόλησης στο σταθερό δίκτυο των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, αυξάνοντας τις πιθανότητές του για κλήση σε συνέντευξη. Έναν μήνα μετά την αρχική συνάντηση, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Α. και μας ενημέρωσε πως απασχολείται σταθερά σε ξενοδοχειακό συγκρότημα!

*Από 1η Αυγούστου 2023, το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα συνεργασίας Ελβετίας-Ελλάδας για τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην ΕΕ και από το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου.

**Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων.