4 βραβεία δημιουργικότητας στην ελπίδα που βρήκε στέγη!


Τέσσερα Ermis Awards για την εκστρατεία ενημέρωσης “Home for Hope

του SolidarityNow

                                                                         

Αθήνα, 6 Aπριλίου 2017

Με τέσσερα βραβεία τιμήθηκε η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του SolidarityNow για το πρόγραμμα φιλοξενίας Home for Hope που υλοποιείται με την υποστήριξη της UNHCR, στα Ermis Awards για το 2016.

Η φετινή βραδιά απονομής επεφύλασσε τέσσερις σημαντικές διακρίσεις για το SolidarityNow και τη διαφημιστική εταιρεία Soho Square, που εμπνεύστηκε και σχεδίασε αφιλοκερδώς την καμπάνια. Συγκεκριμένα η εκστρατεία Home for Hope με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση των πολιτών να «ανοίξουν το σπίτι τους» και να φιλοξενήσουν για λίγο διάστημα πρόσφυγες που στερούνται στέγης έλαβε:

Στην κατηγορία Κοινωνικά Μηνύματα

Το χρυσό βραβείο για το σύνολο της εκστρατείας με βασικό μήνυμα «Διώξε το Φόβο»

Το αργυρό βραβείο για το ραδιοφωνικό μήνυμα της εκστρατείας και

Δύο χάλκινα βραβεία για το τηλεοπτικό σποτ της εκστρατείας

Η εκστρατεία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2016, ενώ παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό με «όχημα» πολυποίκιλες δράσεις:

  • ειδική ιστοσελίδα του προγράμματος homeforhope.gr
  • τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με τίτλο «Διώξε το Φόβο!»
  • καταχωρήσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο
  • διαδικτυακή καμπάνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του SolidarityNow
  • προβολή της εκστρατείας σε στάσεις του ΜΕΤΡΟ και του ΗΣΑΠ.

Από την έναρξη του προγράμματος στέγασης και φιλοξενίας σε σπίτια κατοίκων της Ελλάδας, τον Απρίλιο μέχρι και την ολοκλήρωσή του τον Δεκέμβριο του 2016, περισσότεροι από 700 πρόσφυγες βρήκαν στέγη σε σπίτια μόνιμων κατοίκων στη χώρα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

«Η βράβευση αυτή αποτελεί μια ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση του έργου του SolidarityNow που βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που έχουν περισσότερο ανάγκη. Είναι σπουδαίο, σε μια χρονική συγκυρία που το μεταναστευτικό ζήτημα φθίνει και ξεχνιέται -ως μη επείγον- και σε μία εποχή που φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας δοκιμάζουν τα αντανακλαστικά μας, να κερδίζουν έδαφος εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που μας ξεβολεύουν. Που μας ζητάνε να αντιδράσουμε, να αφήσουμε κατά μέρος το φόβο και να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη μας. Και η εκστρατεία αυτή πέτυχε να κάνει ακριβώς αυτό: κινητοποίησε ανθρώπους να ανοίξουν τα σπίτια τους και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες», σημειώνει η Σοφία Ιωάννου, Διευθύντρια Επικοινωνίας του SolidarityNow.

Ευχαριστούμε τη Soho Square Team και τη Fos Productions που με τη βοήθειά τους κινητοποιήσαμε συνανθρώπους μας να διώξουν το φόβο, να ανοίξουν τα σπίτια τους και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες!

*Τα Ermis Awards είναι ο μοναδικός θεσμός βράβευσης της δημιουργικότητας στην επικοινωνία στην Ελλάδα και διοργανώνονται κάθε χρόνο από την Ένωση Εταιριών Διαφήμισης & Επικοινωνίας Ελλάδος.