#ΟΙΔΙΚΟΙΜΑΣΗΡΩΕΣ: Νέα σειρά podcast του SolidarityNow για την αθέατη προσφορά των εργαζόμενων στο ανθρωπιστικό πεδίο


Πίσω από την ιστορία ενός Αφγανού που κατάφερε να συγκεντρώσει όλα του τα χαρτιά και να πάρει άσυλο στην Ελλάδα, μιας γυναίκας θύμα έμφυλης βίας που βρήκε τη δύναμη και έγινε στήριγμα για τις γυναίκες της κοινότητάς της, του χρόνια άνεργου που βρήκε δουλειά, του ανήλικου παιδιού που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και έλαβε ιατροφαρμακευτική βοήθεια, κρύβονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι του SolidarityNow που εργάζονται στο πεδίο, πάντα δίπλα σε όλους όσοι έχουν περισσότερο ανάγκη.

Σε όλους αυτούς είναι αφιερωμένη η νέα σειρά podcast της οργάνωσης, με τίτλο #ΔικοίΜαςΉρωες | #OurHeroes, μέσα από την οποία θα ακουστεί η φωνή και η  προσφορά τους στο ανθρωπιστικό πεδίο.  Το SolidarityNow παρουσιάζει και συστήνει τους δικούς του «ήρωες» και «ηρωίδες» μέσα από τις δικές τους ιστορίες, έτσι όπως τις καταγράφουν και τις διηγούνται οι ίδιοι. Γιατί σε καιρό COVID, εκείνοι δεν το βάζουν κάτω και συνεχίζουν να βοηθούν εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

Από την αρχή της πανδημίας και στη συνέχεια της καραντίνας, τα προγράμματα και οι δράσεις του SolidarityNow δεν σταμάτησαν, αντίθετα συνεχίστηκαν με μεγαλύτερη ένταση και δημιουργικότητα ώστε να προσαρμοστούν στις συνθήκες και τις ανάγκες των ωφελούμενών μας. Η ετοιμότητα της οργάνωσης οφείλεται στα γρήγορα αντανακλαστικά, στην εφευρετικότητα και την καλή διάθεση των εργαζομένων της, οι οποίοι ξεπερνώντας το προσωπικό προς όφελος του συλλογικού καλού, στάθηκαν και στέκονται στο ύψος των ειδικών αυτών περιστάσεων.

Οι δικοί μας προσωπικοί αθέατοι ήρωες, που παλεύουν καθημερινά για τα αυτονόητα, για ίσα δικαιώματα, για την ίση πρόσβαση στην εργασία, στην υγεία, στα κοινά.

Ακούστε στα επεισόδια της σειράς podcast #ΔικοίΜαςΉρωες | #OurHeroes, τον Κωνσταντίνο, τη Μυρτώ, το Γιάννη, την Ευαγγελία, την Εύη, τη Βασιλική και την Αλεξάνδρα, τη Μαρίνα, το Γρηγόρη και την Κατερίνα, μερικούς από τους αθέατους αυτούς ήρωες του SolidarityNow, που μοιράζονται μαζί μας τις ιστορίες της καθημερινότητάς τους, όπως τις βίωσαν μέσα από τα προγράμματα της οργάνωσης:  στις Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών, στα Κέντρα Αλληλεγγύης, στο πρόγραμμα Στέγασης (ΕSTIA).  

.

  • To πρόγραμμα Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας υλοποιείται από το SolidarityNow με την υποστήριξη της UNICEF του IOM Greece και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.
  • Το Πρόγραμμα ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  
  • Tο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας χρηματοδοτείται από το EEA and Norway Grants, με διαχειριστή της δωρεάς τους HumanRights360 και ΣΟΛ CROWE. Το ΚΑΑ υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων.