Ιστορίες πολαρόιντ | Στη Γαλλία ο Μπρο θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα

(English) Valia Savvidou

Ο Μπρο (Bro) ‘πέταξε’ με την οικογένειά του για Γαλλία – «επιτέλους ήρθε η ώρα!», είπε.

Η απόφαση μετεγκατάστασής τους έγινε δεκτή με πολύ μεγάλη χαρά από τους γονείς και τα παιδιά της οικογένειας. Ο Μπρo με τη σύζυγό του Χαφσά έχουν τρία παιδιά. Τα ονόματα και των τριών παιδιών τους αρχίζουν από Bήτα, όπως και αυτό του μπαμπά τους – «είδες πώς έτυχε; Μου αρέσει όμως», δηλώνει περήφανος ο Μπρο. Τα αγόρια είναι ο Μπασμά (Basma), ο Μπάσεμ (Basem) και ο Μπάσιμα (Basima).

Όνειρο του μπαμπά τους είναι να πάνε σχολείο και να μορφωθούν, για αυτό και συμμετείχαν σε όλα τα μαθήματα που πραγματοποιούνταν στη δομή φιλοξενίας της οργάνωσης στην Παιανία, όπου και διέμεναν μέχρι να φύγουν για τη Γαλλία.

Ήταν και πολύ καλοί μαθητές!

«Θέλω τα παιδιά μου να μη γίνουν σαν εμένα. Θέλω να τους δώσω παιδεία, όχι δουλειά». Και αυτό κάνει ο Μπρο. Ενισχύει πάντα τα παιδιά του να μάθουν, όπως έμαθαν ελληνικά και αγγλικά στη δομή φιλοξενίας.

Στη Γαλλία πια ο Μπρο έχει αφήσει πίσω του τις στενόχωρες μνήμες και είναι πρόθυμος να χτίσει τη ζωή του από την αρχή, έτσι όπως έχτιζε σπίτια στην πατρίδα του. Τώρα θα χτίσει μια ζωή που θα είναι καλύτερη από αυτή που είχε στη χώρα του και για τον ίδιο και για την οικογένειά του.

*Η οικογένεια του Μπρο φιλοξενήθηκε στη δομή στέγασης προσφύγων του SolidarityNow στην Παιανία, στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA – Πρόγραμμα Έκτακτης Ανάγκης Υποστήριξης για την Ένταξη & τη Στέγαση, το οποίο υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).