«Τo SolidarityNow Χτυπάει Κουδούνι!» και καλεί σε μια διαφορετική σχολική αίθουσα τους μαθητές του με νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα


Το SolidarityNow, εν μέσω COVID-19, εγκαινιάζει σειρά από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά podcasts και παραδίδει διαδικτυακά μαθήματα

Αθήνα, 29 Απριλίου, 2020

Το SolidarityNow, εν καιρώ COVID-19, συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό τις δράσεις του στο πλευρό των πιο ευπαθών ομάδων και δημιουργεί νέα, εναλλακτικά παιδαγωγικά εργαλεία βρίσκοντας τρόπους να παραδίδει μαθήματα σε ενήλικους πρόσφυγες και παιδιά.

Η υποστηρικτική διδασκαλία που προσφέρει η οργάνωση με την υποστήριξη της UNICEF, στις 14 ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, έχει αλλάξει προσωρινά μορφή για λόγους προστασίας της υγείας του πληθυσμού και μείωσης του κινδύνου εξάπλωσης του ιού.

Η εκπαιδευτική ομάδα του SolidarityNow, ξεπερνώντας την πρόκληση ότι δεν είναι προς το παρόν δυνατή η φυσική παρουσία των μαθητών στη σχολική αίθουσα, αλλά και θέλοντας να βρίσκεται όσο το δυνατόν «πιο κοντά» στα παιδιά και στους γονείς τους, δημιούργησε μια σειρά από εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά podcasts – ηχογραφημένα μηνύματα. Το όνομα του καινούργιου παιδαγωγικού εργαλείου της οργάνωσης είναι: «Το SolidarityNow Χτυπάει Κουδούνι!» | “SolidarityNow Rings a Bell!”.

«Θέλαμε έστω και από μακριά να έρθουμε κοντά στα παιδιά και στους γονείς και να τους βοηθήσουμε να περάσουν μαζί δημιουργικά τον χρόνο τους», εξηγούν οι Βάσω Κατσομαλιάρη και Δομνίκη Γεωργoπούλου, συντονίστριες για τις εκπαιδευτικές δράσεις της οργάνωσης και συνεχίζουν: «Μέσω αυτού του δημιουργικού τρόπου παράδοσης μαθημάτων, οι εκπαιδευτικοί του SolidarityNow βοηθούν τους ανθρώπους, παιδιά και γονείς, που διαμένουν στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας να προσαρμοστούν στη νέα τους καθημερινότητα. Ταυτόχρονα τους δίνουν το κίνητρο να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, αλλά και προτείνουν ενδιαφέροντες τρόπους για να περάσουν μαζί δημιουργικό χρόνο. Η επιτυχία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και κυρίως από τη συνέχιση της σχέσης μεταξύ δασκάλων και μαθητών».

Οι εκπαιδευτικοί της οργάνωσης έχοντας καλλιεργήσει μια εποικοδομητική σχέση με τα παιδιά φρόντισαν και σχεδίασαν ένα εκπαιδευτικό υλικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και προτιμήσεις των παιδιών.

Χτυπάει λοιπόν… κουδούνι και γνώριμες φωνές -οι φωνές των δασκάλων τους- μεταφέρουν στα παιδιά μηνύματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα σε διάφορες γλώσσες. Παραμύθια, τραγούδια, παιχνίδια, τρέχοντα νέα και ειδήσεις καθώς και πολλές άλλες θεματικές, που έχουν σκοπό να απασχολήσουν δημιουργικά το παιδί, αλλά και τους γονείς.

  • Μπορείτε να ακούσετε τα podcasts εδώ:

https://anchor.fm/solidaritynowringsabell?fbclid=IwAR0M-1InOCXIHPrBAWEqoQ4M0RbdiCAjsv979qh655UIYWTNgJLnaHw4D0Y

 

* Το πρόγραμμα Κέντρα Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας του SolidarityNow υλοποιείται με την υποστήριξη της UNICEF, του ΔΟΜ και τη χρηματοδότηση της ΕΕ.