ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Το SolidarityNow συμμετέχει στο Athens Pride 2024


Αθήνα, 13 Ιουνίου 2024

Για τρίτη χρονιά εργαζόμενοι και εθελοντές του SolidarityNow, συμμετέχουν στο Athens Pride υποστηρίζοντας περήφανα τον αγώνα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Δίνουμε και φέτος ραντεβού το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, στις 19.00 στην Πλατεία Συντάγματος, για να περπατήσουμε όλοι μαζί τον δρόμο της ισότητας και του σεβασμού!

Με σύνθημα «ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ», που φέρνει στο προσκήνιο τις ανεπάρκειες των νόμων που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, ακόμη και μετά την πολύ σημαντική νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο και στην τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια (Ν.4089/2024), που αποτελεί ένα νόμο-ορόσημο των προσπαθειών για μια προστατευτική νομοθεσία για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στην Ελλάδα.

Το SolidarityNow, στέκεται στο πλευρό των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη. Με δράσεις και παρεμβάσεις, η οργάνωση επιδιώκει να είναι πάντα δίπλα στην κοινότητα προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες νομικής υποστήριξης και εκπροσώπησης στη διαδικασία νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου,  υπηρεσίες απασχόλησης και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα Κέντρα Αλληλεγγύης της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιπλέον προσφέρει βοήθεια με προγράμματα υποστήριξης και φροντίδας προσφύγων και μεταναστών, μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που αντιμετωπίζουν διπλό στίγμα τόσο λόγω της ταυτότητας φύλου όσο και του προσφυγικού καθεστώτος.

Με την παρουσία της η οργάνωση υποστηρίζει και ενισχύει το μήνυμα της ενότητας και της αλληλεγγύης, προσθέτοντας τη φωνή της στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα.