Η Ιστορία της Άσμα


Όλοι είναι χαμογελαστοί, έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια!

Η Άσμα είναι μια νέα, άνεργη γυναίκα και μητέρα ενός παιδιού 3,5 ετών. Τα τελευταία δύο χρόνια συμμετείχε σε πρόγραμμα απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ MOSAIC και κατόρθωσε να ξεφύγει από τον αλκοολισμό. Τους δύο τελευταίους μήνες είναι πια στη διαδικασία της επανένταξης. Οι άνθρωποι από το ΚΕΘΕΑ στην προσπάθειά τους να στηρίξουν το νέο ξεκίνημά της, την παρέπεμψαν στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας που λειτουργεί το SolidarityNow προκειμένου να λάβει περαιτέρω βοήθεια μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Όταν ήρθε στο Κέντρο Αλληλεγγύης, η Άσμα χρειάστηκε αρχικά τις ιατρικές υπηρεσίες της PRAKSIS και συγκεκριμένα του οθφαλμιάτρου για το μικρό της παιδί. Όπως χαρακτηριστικά μοιράστηκε μαζί μας: «Η συνεργασία με το γιατρό ήταν εξαιρετική!». Παράλληλα, επισκέφτηκε το “Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού” όπου και συμβουλεύτηκε τη κοινωνική λειτουργό της υπηρεσίας. Μέσα από τη συνομιλία με την κοινωνική λειτουργό, η Άσμα ένιωσε καλύτερα και ενισχύθηκε ψυχολογικά για τα θέματα που την απασχολούσαν, ενώ ξεκίνησε να λαμβάνει και κάποια τρόφιμα από τις διανομές που περιοδικά γίνονται για να στηρίξει την οικογένειά της. Πέρα από τις υπηρεσίες αυτές, η Άσμα απευθύνθηκε και στην οργάνωση της ΑΡΣΙΣ, που επίσης φιλοξενείται στο Κέντρο Αλληλεγγύης, για να ζητήσει νομικές συμβουλές και καθοδήγηση σε θέματα που την απασχολούσαν και χρειαζόταν εξιδεικευμένη βοήθεια.

Λίγο πριν αποχωρήσει με το παιδί της, τη ρωτήσαμε εάν βρήκε στο Κέντρο Αλληλεγγύης τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειαζόταν κι εκείνη μας απάντησε: «Δεν έχω μετανιώσει ούτε μια φορά που επισκέφτηκα το συγκεκριμένο χώρο. Όλοι είναι χαμογελαστοί και έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια. Αν δεν υπήρχε κατανόηση και ανθρώπινη συμπεριφορά δε θα υπήρχε νόημα να έρθω και να συνεχίσω να έρχομαι».