Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το Δίκτυο Μεταναστριών «Μέλισσα» ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα παιδιά πρόσφυγες


Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και το Δίκτυο Μεταναστριών «Μέλισσα», με την υποστήριξη του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων υλοποιούν τη δράση «Ένα Σακίδιο για τον Δρόμο» για τα παιδιά-πρόσφυγες.

Η βασική ιδέα της δράσης προέκυψε από την ανάγκη  σε βασικά προϊόντα, που είναι απαραίτητα για το οδοιπορικό παιδιών και οικογενειών προσφύγων προς  τον τελικό τους προορισμό.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προσφέρει σε κάθε παιδί πρόσφυγα ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια, προσφορά της εταιρείας TOMS και σε συνεργασία με το Δίκτυο Μεταναστριών «Μέλισσα» φτιάχνει σακίδια που περιέχουν είδη ατομικής υγιεινής, μπάρες δημητριακών, σφυρίχτρα, φακό, σετ α’ βοηθειών, σημειωματάριο, μολύβια, χρώματα καθώς και ένα μικρό παιχνίδι. Τα προϊόντα που περιέχονται στα σακίδια είναι προσφορά εταιρειών και ιδιωτών.

Από τα μέσα Σεπτεμβρίου έχουν παραδοθεί περισσότερα από 500 σακίδια και 1.159 ζευγάρια παπούτσια TOMS κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στο Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα και στο Γαλάτσι καθώς και στις εγκαταστάσεις της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων όπου ο χώρος λειτούργησε ως σημείο συνάντησης οικογενειών προσφύγων από τη Συρία.

Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και οι διανομές θα γίνονται ανά τακτά διαστήματα σε συνεννόηση με τις δομές φιλοξενίας και τις προσφυγικές κοινότητες, με σκοπό την έμπρακτη υποστήριξη προς στα παιδιά-πρόσφυγες και τις οικογένειες που βίωσαν την οδύνη του πολέμου και του ξεριζωμού.